C.V. Tudor se laudă că-l suspendă pe Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PRM, C.V. Tudor, a anunţat, ieri, că formaţiunea sa va începe procedurile pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu. Liderul PRM a declarat că, cel târziu în

Preşedintele PRM, C.V. Tudor, a anunţat, ieri, că formaţiunea sa va începe procedurile pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu.
Liderul PRM a declarat că, cel târziu în octombrie, preşedintele Băsescu va fi suspendat din funcţie. C.V. Tudor a mai spus că a purtat negocieri pe această temă cu mai multe partide politice, cu excepţia UDMR. "Toată lumea vrea să scape de Băsescu", a afirmat preşedintele PRM. Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, citat de Mediafax, că PSD nu a fost consultat în legătură cu suspendarea din funcţie a lui Băsescu şi va analiza o asemenea ofertă în funcţie de argumentele pe care le va primi.La conferinţa de presă de ieri, liderul PRM a adus doi foşti ofiţeri de marină, Dobre Boroş, fost director adjunct al SPP în perioada 1993-1996, şi Petrică Gheorghiu, despre care a spus că pot atesta în legătură cu faptul că şeful statului ar fi fost informator al Securităţii.Dobre Boroş, care a absolvit, ca şi Traian Băsescu, Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân", a povestit cum l-a văzut pe Băsescu că se închidea în biroul ofiţerului de securitate al institutului şi scria note informative. Boroş a mai spus că, atunci când s-a încercat racolarea sa, i-a fost dat ca exemplu Traian Băsescu, unul dintre cei mai buni turnători din institut. Boroş a mai spus că informatorii beneficiau de un statut diferit. "Dânsul mizează pe faptul că au dispărut acele dosare", a spus Boroş, amintind că ele se pot reconstitui, pentru că informaţiile erau cuprinse şi în sinteze pe care Direcţia din Constanţa le trimitea pe cale ierarhică către şeful Direcţiei de Contrainformaţii de la Armată.

Băsescu a sărit gardul de la Cotroceni
Boroş, care a fost director adjunct al SPP, a declarat că, în martie-aprilie 2006, Traian Băsescu ar fi sărit de două ori gardul Palatului Cotroceni. El a mai spus că şeful statului pune SPP, în unele cazuri, în situaţii delicate, pentru că nu comunică şi nu colaborează cu cei care trebuie să-i garanteze siguranţa şi "pleacă de unul singur". "Nu mai săriţi gardul, că-l săriţi ca fraierul", l-a rugat Boroş pe Băsescu. Răspunzând unei întrebări a liderului PRM, Dobre Boroş a spus că ar exista şi casete video care dovedesc că Băsescu a sărit gardul de la Cotroceni. Boroş a mai afirmat că s-a întâmplat odată ca şeful statului să fie somat în încercarea sa de a părăsi curtea palatului. SPP a negat că deţine astfel de casete prin vocea purtătorului său de cuvânt.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite