CTP: E clar că Băsescu e în spatele acuzației de plagiat a lui Ponta, dar premierul trebuie să demisioneze dacă a copiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicistul Cristian Tudor Popescu a explicat, pentru RTV, că dacă acuzația de plagiat atribuită lui Ponta se dovedește adevărată, premierul Ponta trebuie să își dea demisia. Jurnalistul consideră că acuzația de plagiat este într-adevăr orchestrată de Traian Băsescu, însă vina o poartă în totalitate Ponta pentru că a îndrăznit să copieze discursul unui alt autor.

„De la copiatul la Bac, care ani de zile a fost o regulă, până la lucrări de licență luate de pe Internet pe care nu le citește niciun profesor, care se distrug după câțiva ani și lucrările de doctorat ajung să fie plagiate. Dacă s-ar iniția o acțiune de verificare pe baza modulului în care s-au primit diplome în România, ar fi un peisaj înspăimântăror", a declarat Cristian Tudor Popescu.

CTP consideră că problema este complicitate dintre student și coordonatorul de lucrare, în sensul în care studentul își ia libertatea de a plagia, iar coordonatorul își ia libertatea de a nu citi lucrarea cu atenție.

„Și în cazul premierului, ne aflăm în aceeași situație. Diaconu spune cu relaxare că el e mulțumit dacă a fost citat. Or, lucrarea de doctorat nu este lucrare de licență. Trebuie să fie într-o proporție mare o lucrare originală. Patruzeci de pagini copiate cuvânt cu cuvânt înseamnă foarte mult, fără a se indica pagina și lucrarea", a explicat Cristian Tudor Popescu.

Publicistul consideră că atitudinea lejeră a lui Ponta cu privire la titlul de doctor este „blamabilă, având în vedere cât de greu este să obții acest titlu și cât de multă muncă presupune".

„Într-o lucrare științifică pot să apară documente, ca stenograme. Dar acesta este document și este comentat ca atare alături. Or, acesta nu este cazul în lucrarea premierului. Acolo sunt copiate discursuri ale altor autori", a mai spus jurnalistul.

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, orchestratorul întregii scheme este președintele Traian Băsescu, care l-a și anunțat pe premier că va regreta, atunci când l-a numit de mai multe ori doctor, inclusiv „dottore", însă Ponta s-a pus singur în această situație alegând să copieze discursul altui autor într-o lucrare cum e cea de doctorat.

„Ponta trebuie să demisioneze din funcția de premier, dacă se validează acuzația de plagiat", a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite