CSM a decis ca Marian Sântion să plece de la Ministerul de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat ieri încetarea detaşării procurorului Marian Sântion (foto) de la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat ieri încetarea detaşării procurorului Marian Sântion (foto) de la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative.

El urmează să se întoarcă la Parchetul General. Sântion ocupa funcţia de consilier al ministrului din luna mai, însă Cristian David a cerut încetarea delegării în urma scandalului declanşat de o posibilă filare a procurorului. Prezent la şedinţa CSM în care s-a luat în discuţie solicitarea ministrului de interne, Cristian David, Marian Sântion a refuzat să îi înceteze delegarea din proprie iniţiativă.

Reamintim că procurorul Marian Sântion a depus o plângere la Parchetul General în care susţine că ar fi fost filat de un serviciu secret şi a cerut efectuarea de verificări cu privire la persoanele implicate în această acţiune. Totodată, Sântion a cerut protecţie de la Ministerul de Interne.

Marian Sântion a ocupat până în luna martie a.c. funcţia de şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, de unde şi-a dat demisia acuzând presiuni asupra sa exercitate de la vârful Ministerului de Interne cu scopul blocării unor anchete.

În urma acestei situaţii, CSM doreşte să reglementeze problema detaşărilor procurorilor şi judecătorilor la alte instituţii. "La şedinţa următoare o să ni se prezinte o situaţie centralizată a tuturor detaşărilor de magistraţi, la toate instituţiile care ne-au solicitat acest lucru, urmând ca plenul consiliului să analizeze fiecare caz în parte, să vedem, de acum înainte, oportunitatea acestei detaşări şi să stabilim nişte criterii care să fie unanim valabile atât pentru judecători, cât şi pentru procurori", a declarat vicepreşedintele CSM, Dan Chiujdea. (Liliana Năstase)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite