CSAT se întruneşte joi în şedinţă; activitatea MAI şi Summitul NATO pe agenda discuţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliului Suprem de Apărare a Ţării se va reuni în şedinţă joi, de la ora 14,00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse tematici referitoare la mandatul delegaţiei României la Summitul NATO (Chicago, 20-21 mai 2012), activitatea desfăşurată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în perioada 2007 - 2011

De asemenea, membrii CSAT vor discuta şi despre activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, fiind prezentat şi raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitatea desfăşurată în anul 2011.


Activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional la nivelul porturilor maritime vor fi şi ele discutate în CSAT.


În cadrul şedinţei de joi vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională, a mai precizat Administraţia Prezidenţială.
Pe 11 martie, preşedintele Traian Băsescu susţinea că va discuta în următoarea şedinţă CSAT situaţia celor care au făcut cursuri 'pe genunchi' şi apoi au fost angajaţi în Poliţie, punctând că în momentul de faţă promoţia 2011 a şcolilor de subofiţeri de poliţie este neangajată.

”Sigur, fiind vorba de Poliţie, o structură care ţine şi de CSAT, de MAI, nu pot să evit răspunsul. Aici nu e vorba nici de salarii, nici de schimbarea şefilor, ci de calitatea poliţistului de la bază. Angajarea fără selecţie prin 2006-2007 a mii de poliţişti îşi arată rezultatele acum. Şi eu am sperat foarte mult că în procesul de restructurare cei care au intrat în Poliţie fără să fi trecut printr-o şcoală, fie de agenţi, de subofiţeri sau de ofiţeri, va fi un obiectiv major al MAI. A fost, dar obiectivul nu este complet atins şi sunt unul dintre susţinătorii scoaterii din structurile de Poliţie şi de Jandarmerie a celor care au fost selectaţi de pe stradă, fără să aibă o şcoală în care să se specializeze. Şi această discuţie o voi avea în primul CSAT', a spus Băsescu, la acea dată.
Răspunsul preşedintelui a venit ca urmare a unei întrebări cu privire la recentul atac armat soldat cu doi morţi şi şase răniţi grav de la coaforul din zona Perla din Capitală, în care a fost implicat un salariat MAI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite