CPUN-ul reinvie la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alesii s-au certat doua ore ca sa vada daca au constiinta curata

Desi liderii celor trei grupuri parlamentare care sustin in Senat coalitia guvernamentala au ajuns la o intelegere privind revocarea lui Nicolae Vacaroiu, reprezentantul Partidului Conservator (fost PUR) in Comisia speciala de modificare a regulamentului de functionare a Senatului, Gavrila Vasilescu, voteaza si se comporta asemenea unui senator aflat in barca opozitiei. La sedinta de ieri a comisiei, Vasilescu nu numai ca nu a venit cu amendamentele necesare, dar a facut tot ce i-a stat in putinta sa amane discutarea subiectului atat de delicat pentru opozitie, care se teme ca ar putea ramane fara presedintii celor doua Camere parlamentare. Senatorii Puterii si ai Opozitiei, acestia din urma cu PUR de partea lor, se folosesc de orice tertipuri pentru a-si sustine cauza, iar de cele mai multe ori dialogul pare copiat dintr-un vodevil.
Doru Liviu Bindea (PPRM), ridicandu-se sa plece: Nu mai pot sa raman, m-a chemat conducerea partidului...
Radu Berceanu (D.A.): Pleaca, dar sa stii ca acum vine Norica (Nicolai - Alianta D.A.) si avem cvorum...
Gavrila Vasilescu (Partidul Conservator): Si eu plec atunci... Sa lucram cand sunt toate partidele parlamentare. Sa fim impacati sufleteste!
Radu Berceanu (Alianta D.A.): De cand e Senatul, de 15 ani, comisiile lucreaza cand e cvorum. Nu trebuie sa suferim toti pentru ca unii nu vor sa lucreze...
Gavrila Vasilescu (PC): Eu n-am constiinta impacata, ca nu sunt si PSD, si PRM...
Radu Berceanu (D.A.): In felul acesta, nimeni nu mai face nimic. Sa bagam in regulament ca senatorii si deputatii trebuie sa lucreze cu constiinta impacata.
Nicolae Vlad-Popa (D.A.): Si eu cu ce sunt de vina ca n-am constiinta impacata?
Peter Eckstein (UDMR), intrand la lucrari: Hai c-a venit cvorumul!!!
Radu Berceanu (D.A.): Degeaba, ca domnul Vasilescu nu are constiinta impacata... Si Iorgovan (Antonie - PSD) e in Senat, dar nu vrea sa vina...
Nicolae Vlad-Popa (D.A.): Sa astept eu sa aiba si Iorgovan constiinta impacata?!!!
Aparitia reprezentantului PSD, Serban Nicolae, a starnit un ropot de aplauze, atat de la colegii Senatori, cat si de la jurnalistii prezenti la lucrarile Comisiei in numar triplu decat cei alesi de popor sa faca legi si platiti cu bani grei de la buget.
Serban Nicolae (PSD): Ce bine e! De cand incerc sa va conving ca am si eu o importanta in Senat...
Dupa aproape doua ore de dezbateri cu impunsaturi permanente intre putere si opozitie, cei sase membri ai comisiei prezenti la lucrari, adica exact numarul necesar pentru cvorum, au decis sa reia discutiile martea viitoare, la ora 14.30 fix.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite