COMENTARIUL ZILEI - Calupuri electorale - Uniunea PSD + TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

* Joi, cu trei zile inaintea turului doi al alegerilor prezidentiale, la o zi distanta fata de anuntul facut de Comisia Europeana, la Conferinta de Aderare de la Bruxelles, candidatul Uniunii

* Joi, cu trei zile inaintea turului doi al alegerilor prezidentiale, la o zi distanta fata de anuntul facut de Comisia Europeana, la Conferinta de Aderare de la Bruxelles, candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR la functia suprema in stat, Adrian Nastase, a tinut o alocutiune, in direct, pe patru posturi nationale de televiziune, la principalele editii de stiri, la ora de maxima audienta. Candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR s-a prevalat de functia prim-ministeriala, pe care, inca, o mai detine, pentru a sublinia succesul reprezentat de incheierea negocierilor de aderare cu Uniunea Europeana. Candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR nu s-a prevalat de aceeasi functie prim-ministeriala atunci cand a omis sa precizeze ca asa-numita clauza de salvgardare, cu 11 puncte la care Romania mai are mult de lucru, in materia Justitiei si Concurentei, reprezinta cel mai aspru set de obligatii pe care si le asuma o tara candidata. Din acest motiv, conform normelor de fier adoptate de CNA pentru campania electorala, discursul candidatului Uniunii Nationale PSD+PUR la functia de presedinte al Romaniei trebuia difuzat in cadrul buletinelor de alegeri ale emisiunilor informative, ca videoclipul cu mesajul "Politica sunt faptele mele".
* Aseara, cu doua zile inaintea turului doi al alegerilor prezidentiale, fostul candidat al Uniunii Nationale PSD+PUR la Senat, Ion Iliescu, a avut o interventie inregistrata la Antena 1 + PUR. Ion Iliescu a purtat un dialog sincer si constructiv cu o frumoasa moderatoare, axandu-si mesajul pe tema finalului de mandat prezidential si pe orientarea maselor largi de alegatori catre votul corect. Precizam ca mandatul de presedinte al Romaniei expira numai dupa validarea rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin si a mandatului nou-alesului. Din acest ultim motiv, daca tot nu s-a putut astepta pana luni-marti, interventia fostului candidat al Uniunii PSD+PUR la Senat trebuia difuzata in emisiunile electorale, ca videoclip cu mesajul "Impreuna, pentru viitorul Romaniei".
* Vineri, cu doua zile inaintea celui de-al doilea tur de scrutin, sotia candidatului Uniunii Nationale PSD+PUR la Presedintia Romaniei, Dana Nastase, povestea la "TEO", cum se colinda si se impacheteaza sarmalele la Cornu. Avand in vedere referirile elogios-propagandistice la sotul-candidat, se impunea prezenta d-nei Nastase la emisiunile electorale, in calupul electoral cu sloganul "Am majorat cota de carne tocata cu 20,6%".
* Joi si vineri, candidatul Aliantei D.A. PNL-PD la functia de presedinte al Romaniei, Traian Basescu, nu a aparut pe ecrane la nici un post de televiziune.
* Consiliul National al Audiovizualului va reactiona saptamana viitoare, probabil dupa validarea rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite