CNSAS, gata să o spele pe Muscă de păcatul colaborării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

iniţial, votaseră pentru apartenenţa sa la fosta poliţie politică. Deja Cazimir Ionescu a anunţat public că se va abţine. Schimbarea opţiunii acestui membru din conducerea CNSAS ar putea

iniţial, votaseră pentru apartenenţa sa la fosta poliţie politică. Deja Cazimir Ionescu a anunţat public că se va abţine. Schimbarea opţiunii acestui membru din conducerea CNSAS ar putea răsturna balanţa votului, dacă se ţine seama că prima decizie, de colaborare, a fost luată la scor strâns, cu cinci voturi pentru şi patru abţineri. După audiere, Mona Muscă şi-a exprimat speranţa că o decizie de necolaborare la care Colegiul ar putea ajunge în urma contestaţiei depuse ar fi "în spiritul şi în litera" actualei legi. În caz contrar însă, nu va ezita să meargă în instanţă pentru a-şi susţine cauza. "Sper că am reuşit să-i conving pe membrii Colegiului CNSAS de faptul că, aşa cum am scris, de altfel, şi în contestaţie, în dosarul meu nu există vreun element de poliţie politică, în sensul în care termenul este definit de lege", a declarat Mona Muscă. Potrivit surselor citate, în timpul audierii, deputata a afirmat că nu există dovezi în urma cărora să se considere că a făcut poliţie politică. Ea a evitat să discute tocmai fondul problemei: faptul că a avut angajament semnat şi că a dat note informative ofiţerului de securitate sub numele de cod "Dana", documente a căror existenţă a negat-o vehement în prima fază a verificărilor efectuate de CNSAS. "În dosarul meu nu se regăseşte nici măcar un element care să sprijine vreuna din aceste idei, aşa cum cere legea", a mai spus Mona Muscă.
Balanţa votului, deja dezechilibrată
Ieşit din audiere, Cazimir Ionescu a ţinut să comunice presei că se va abţine la votul ce va fi dat în cazul contestaţiei formulate de Muscă. "Nu fac decât să reiterez poziţia exprimată de multe ori până acum: va fi un vot încorsetat de lege şi, de aceea, mă voi abţine", a declarat Cazimir Ionescu. Deşi a votat pentru rezoluţia de poliţie politică, în baza legii CNSAS, Cazimir Ionescu a schimbat acum macazul, apreciind că, dacă se merge pe interpretarea strictă a textului articolului 5 din lege, în forma lui actuală, Mona Muscă nu se face vinovată de acte de poliţie politică care să poată fi probate. "Mona Muscă va fi spălată sută-n sută", ne-au precizat, însă, unele surse din CNSAS. Potrivit acestora, schimbarea de tabără efectuată de către Cazimir Ionescu este hotărâtoare, acesta alăturându-se astfel unui Claudiu Secaşiu, Mircea Dinescu, Corneliu Turianu sau Dragoş Petrescu, membri ai Colegiului care s-au abţinut la primul vot.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite