CNSAS caută noi dovezi în cazurile Coşea şi Mihăilescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CNSAS nu găseşte mijloacele pentru a-i deconspira pe parlamentarii Şerban Mihăilescu şi Mircea Coşea, de care sunt siguri că au fost agenţi acoperiţi ai Direcţiei de Informaţii Externe

CNSAS nu găseşte mijloacele pentru a-i deconspira pe parlamentarii Şerban Mihăilescu şi Mircea Coşea, de care sunt siguri că au fost agenţi acoperiţi ai Direcţiei de Informaţii Externe (DIE), dar pe care nu-i pot dovedi, din lipsă de probe, ne-au declarat, ieri, surse din Colegiu.
Tot amânat a fost şi generalul Constantin Degeratu, consilier de stat al preşedintelui Băsescu, care, potrivit aceloraşi surse, are un dosar de urmărire al cărui conţinut anunţă unele complicaţii, probatoriul nefiind încă finalizat. Conducerea instituţiei s-a limitat doar să emită o serie de rezoluţii de neapartenenţă la poliţia politică pentru 19 consilieri prezidenţiali şi de stat. Printre ei se numără şi soţii Săftoiu, alături de Sergiu Medar, responsabil pentru consilierea lui Băsescu în domeniul securităţii naţionale. Colegiul CNSAS a decis să amâne pentru a treia oară votul în cazul celor doi parlamentari, urmând să fie emise noi solicitări către deţinătorii de arhive. În acest fel s-ar câştiga timp pentru găsirea documentelor care să permită luarea unei decizii corespunzătoare, cât mai aproape de adevăr. "Nu avem de unde să-i apucăm, deşi suntem siguri că au fost ofiţeri acoperiţi. În cazul unuia, care a fost mai mult prin străinătate, poate că n-a spus, dar în cazul celuilalt nu putem vota pentru un certificat de bună purtare, dată fiind natura muncii pe care a prestat-o pe lângă ultimul prim-ministru comunist. A fost martor la decizii de poliţie politică şi mai mult ca sigur şi implicat", ne-au declarat sursele citate. Mai mult chiar, situaţia reprezintă o premieră, trecutul celor doi nepermiţând o încadrare foarte clară în vreo categorie, din cele stabilite prin legea de funcţionare a CNSAS. O altă amânare a fost hotărâtă şi în cazul deputatului PRM Dumitru Puzdrea, al cărui dosar nu a fost încă cercetat integral, fiind aşteptate noi documente din partea instituţiilor abilitate. Colegiul s-a mărginit să dea doar o decizie de necolaborare pentru un parlamentar. Cel mai vehiculat nume pare a fi cel al deputatului PRM Dumitru Avram. Alături de acesta au mai primit certificate de bună purtare 19 consilieri de stat şi consilieri prezidenţiali propuşi spre verificare în urma unei cereri a Administraţiei Prezidenţiale. Conform surselor citate, printre ei se numără soţii Săftoiu şi consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională, Sergiu Tudor Medar. CNSAS nu se grăbeşte însă să ia o decizie pentru Theodor Stolojan, recent demisionat din funcţia de consilier pe probleme economice al preşedintelui. "Cazul lui Theodor Stolojan nu a fost luat încă în discuţie", ne-au mai declarat sursele în cauză.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite