CNA şi timpii de antenă, mărul discordiei pentru actorii din campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Adriana Ţicău a anunţat, ieri, că formaţiunea sa va face o sesizare către CNA pentru ca "timpii de antenă" pe perioada campaniei privind referendumul de demitere a lui Traian

Senatorul PSD Adriana Ţicău a anunţat, ieri, că formaţiunea sa va face o sesizare către CNA pentru ca "timpii de antenă" pe perioada campaniei privind referendumul de demitere a lui Traian Băsescu să fie alocaţi în mod echitabil. "Întrucât s-a constatat că există timpi de antenă alocaţi inegal în această perioadă, se va face o sesizare la CNA din partea PSD", a arătat senatorul social-democrat. Comisia specială a parlamentului constituită în vederea repartizării timpilor de antenă în cadrul campaniei pentru referendum a stabilit că spaţiul de emisie va fi alocat conform algoritmului politic. Astfel, preşedintele suspendat Traian Băsescu va putea fi mediatizat în emisiunile specifice dedicate partidelor de către posturile publice, doar în măsura în care unul sau altul dintre partide vor ceda proprii timpi de antenă.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a stabilit trei reguli pentru radiodifuzorii publici şi privaţi, din Bucureşti sau din provincie. Astfel, CNA atrage atenţia radiodifuzorilor că nu pot vinde timpi de antenă şi nu pot difuza spoturi publicitare cu mesaj politic, susţinând că "nu ne aflăm în campanie electorală, ci în campania pentru referendum".

Potrivit unei monitorizări efectuate de CNA în perioada 1-31 martie, Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu îşi dispută primele poziţii în clasamentul celor mai mediatizate personalităţi politice la ştirile radio şi tv. Băsescu conduce în ceea ce priveşte durata intervenţiilor, iar premierul se impune la numărul acestora.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite