CCR dezbate azi sesizarea PDL privind revocarea lui Vasile Blaga de la şefia Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga
Vasile Blaga

Curtea Constituţională a României (CCR) va dezbate miercuri sesizarea PDL privind Hotărârea Parlamentului de revocare a lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului şi unele dispoziţii din Regulamentul Senatului.

Parlamentarii PDL au contestat la CCR atât dispoziţiile articolului 30 alin. 3 şi 4 din Regulamentul Senatului, cât şi Hotărârea Plenului Senatului nr. 24 privind revocarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului şi Hotărârea nr. 25 cu privire la numirea lui Crin Antonescu în funcţia de preşedinte al Senatului.

În 14 septmebrie, grupul senatorilor PDL a depus la Curte o nouă sesizare cu privire la Hotărârea Parlamentului de revocare a lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.

Revocarea lui Vasile Blaga de la şefia Senatului a mai fost contestată la Curte, dar judecătorii CCR au respins în 9 iulie sesizarea PDL în acest sens ca fiind inadmisibilă.

"Curtea Constituţională nu se poate transforma într-un arbitru al conflictelor politice din Parlament, nu poate cenzura opţiunile politice majoritare ale parlamentarilor cu privire la alegerea preşedintelui unei Camere a conducerii sau a membrilor Biroului permanent al fiecărei Camere sau ai altor organe de lucru şi nu are rolul unei instanţe de apel pentru soluţionarea unor diferende sau neînţelegeri între persoane ce au calitatea de parlamentari," şi-a motivat Curtea decizia de atunci.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite