CCR: Instituția n-a cumpărat mobilă de lux, achiziția era prevăzută în bugetul pe 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Constituţională
Curtea Constituţională

CCR precizează că achiziţionarea de mobilier pentru sala de şedinţă a fost deja prevăzută în fundamentarea bugetului Curţii Constituţionale pe anul 2012, subliniind că acest contract nu a fost dat prin încredinţare directă şi că aceste obiecte sunt necesare deoarece Curtea foloseşte piese "improvizate".

"Proiectul de reamenajare şi de dotare cu mobilier a Sălii de şedinţe publice a Curţii Constituţionale, corespunzător funcţionalităţii acesteia, ca spaţiu necesar desfăşurării şedinţelor publice de judecată, a fost prevăzut în fundamentarea bugetului Curţii Constituţionale pe anul 2012. Astfel, ţinând cont de starea de uzură avansată şi de degradare a mobilierului aflat în folosinţă de mai bine de 17 ani, constând din piese în cea mai mare parte improvizate, puse la dispoziţie de Camera Deputaţilor şi niciodată până în prezent reînnoite, proiectul a fost aprobat ca obiectiv prioritar al Planului de investiţii", se arată în comunicatul emis de CCR.

Curtea menționează că întreaga documentație de atribuire a fost publicată în SEAP (n.r. platforma de achiziții publice), cerinţele din Caietul de sarcini (între care descrierea, piesă cu piesă, a mobilierului şi desenele), precum şi preţul contractului. "Ca atare, informaţiile privind aşa-zisa <<încredinţare directă>> a contractului ori execuţia unor scaune personalizate <<pentru fiecare judecător>> şi <<masa de prezidiu poleită cu aur>> nu corespund realităţii", punctează judecătorii CCR.

Curtea se arată dispusă ca la reluarea şedinţelor publice de judecată participanţii la procedura jurisdicţională, precum şi orice persoană interesată vor putea viziona noua înfăţişare a Sălii de şedinţe publice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite