„Bulă“ şi „hoţul hoţilor“ se ceartă pe Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu, atac dur la Victor Ponta
Adriean Videanu, atac dur la Victor Ponta

Eşecul privatizării Oltchim a stârnit reacţii aprinse din partea politicienilor. Premierul Victor Ponta, un permanent critic al lui Dan Diaconescu, a lansat un nou atac la adresa cumpărătorului Oltchim.

„Oamenii au fost minţiţi de domnul Diaconescu, Mesia, Salvatorul... un alt Mesia, că e şi un alt Mesia pe dreapta politicii, ştiţi, cel cu Givenchy-ul. E Mesia domnului Dan Diaconescu care a venit şi preia el. Nu a preluat, că nu are nici cei 45 de milioane de euro pentru acţiuni, nu are nici cei 100 de milioane pentru Arpechim, nu are cei 150 de milioane de euro pentru restul datoriilor", a spus Ponta. În acest context, premierul a anunţat că privatizarea Oltchim va fi pregătită pentru începutul anului viitor.

Victor Ponta şi-a continuat tirul acuzaţiilor luându-l la ţintă pe liderul PDL, Adriean Videanu, pe care l-a etichetat drept „hoţul hoţilor". „După cum vedeţi, trebuie să reparăm noi toate hoţiile şi toate relele făcute de către PDL: cea mai mare hoţie, ani de zile de căpuşare a Oltchimului de către firmele PDL, sute de milioane de euro din bani publici băgaţi de «hoţul hoţilor», domnul Videanu", a arătat Ponta.

Fostul ministru al Economiei nu s-a lăsat nici el mai prejos şi l-a etichetat pe premier drept „mitoman naţional". „Acest domn care minte cum respiră a spus că o să facă publice deciziile lui Videanu la Hidroelectrica. Nu a făcut acest lucru. Dacă vrea să vadă «hoţul hoţilor», în fiecare dimineaţă, domnul Ponta are şansa să se uite în oglindă", a spus Videanu.

„Victor Ponta, adică domnul Bulă"

Liderul PDL a mers mai departe şi l-a transformat pe premierul Victor Ponta în personaj de bancuri.„Acest personaj politic jalnic care este Victor Ponta, pe care aş vrea să-l asemăn cu un personaj popular, esenţa incapacităţii, şi anume domnul Bulă... Domnul Ponta acţionează în politică şi în actul guvernamental după principiile şi valorile personajului nostru naţional, domnul Bulă", a arătat Videanu.

Chiar dacă a fost şi el atacat de Victor Ponta, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu nu a intrat în hora declaraţiilor. În schimb, Ungureanu s-a arătat sceptic cu privire la succesul privatizării Oltchim.

„Personal, sunt destul de sceptic că un asemenea proces de privatizare, indiferent de felul în care a fost condus şi modul cum a fost făcut auditul iniţial, are şanse de succes. Aş dori să pot fi infirmat. Problema cea mare ţine în primul rând de felul cum a fost respectat memorandumul de privatizare al Oltchim, aprobat acum aproape o lună de Guvern, care spune că Oltchim se vinde la pachet cu datoriile către AVAS şi Electrica. Oltchim pare să fi fost cumpărat fără creanţe, şi acesta este un prim semn de întrebare faţă de chestiunea în discuţie", a spus Ungureanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite