Bugetul a trecut de comisii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale pe 2009 au fost aprobate, ieri, de comisiile de buget-finanţe, cu doar opt, respectiv şapte voturi împotrivă, din partea

Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale pe 2009 au fost aprobate, ieri, de comisiile de buget-finanţe, cu doar opt, respectiv şapte voturi împotrivă, din partea parlamentarilor PNL şi UDMR. Acestea urmează să intre marţi în dezbaterea Parlamentului.

Comisiile au decis suplimentarea bugetului Cercetării cu 620 milioane de lei. Banii urmează să fie luaţi de la Ministerul Dezvoltării (100 milioane de lei), Ministerul Finanţelor (200 milioane de lei), din fonduri nerambursabile şi din venituri proprii (320 milioane de lei).

Astfel, bugetul Cercetării a fost completat, în urma amendamentelor, până la 1,776 miliarde de lei. Tot printr-un amendament, bugetele locale ale judeţelor Alba, Călăraşi, Cluj, Mureş, Mehedinţi şi Vaslui au fost majorate cu o sumă totală de 16 milioane de lei. Referitor la bugetul asigurărilor sociale, comisia de buget-finanţe a majorat cu 9 lei ajutorul de deces, până la un nivel de 1.702 de lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite