Bugetul Apărării creşte din pământ, din Frunzăverde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

al unor sume din buget. Prin această majorare, bugetul Apărării creşte de la 1,82% din PIB la 2,05% din PIB. PD a cerut însă, în ultimele săptămâni, ca acest minister să beneficieze,

al unor sume din buget. Prin această majorare, bugetul Apărării creşte de la 1,82% din PIB la 2,05% din PIB. PD a cerut însă, în ultimele săptămâni, ca acest minister să beneficieze, conform angajamentelor internaţionale, de 2,37% din PIB. Ministrul apărării a spus că sumele suplimentare obţinute acum ar putea fi destinate pentru "şase programe mari de înzestrare". El a refuzat însă să dea alte amănunte, spunând doar că, în 2007, ar trebui să devină operaţionale două brigăzi NATO. Propunerea de ieri a comisiilor de apărare va trebui însă acceptată şi de comisiile parlamentare de buget-finanţe, iar apoi de plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului. Frunzăverde a recunoscut, ieri, că există sume destinate ministerului său prin bugetul pe 2006 şi care nu au fost cheltuite. El a spus că a identificat 40 milioane de euro, dar a găsit modalitatea de a-i cheltui, pentru mentenanţă şi echipare.
PSD vrea 2,38% din PIB pentru MApN
Social-democraţii vor susţine, în comisiile reunite de buget-finanţe ale celor două Camere, la dezbaterea bugetului de stat pentru 2007, majorarea sumelor alocate MApN până la 2,38%, conform angajamentelor din cadrul NATO, a declarat, ieri, pentru NewsIn, deputatul PSD Mihai Tănăsescu. Comisiile reunite ale celor două Camere au decis, ieri, majorarea bugetului Apărării de la 1,78% din PIB, propunerea guvernului, la 2,05%, prin transferarea unor sume de la Ministerul de Interne şi de la Ministerul Finanţelor. Conform senatorului PSD Cristian Diaconescu, preşedinte al comisiei de resort din Senat, amendamentul a fost propus de liberala Norica Nicolai şi de pesedistul Mihai Stănişoară. Proiectul legii bugetului de stat pentru 2007 prevede pentru Ministerul Apărării suma de 6,797 miliarde de lei, cu 148,8 milioane de lei mai mare faţă de cel din 2006, reprezentând astfel 1,78% din PIB.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite