Bucurestenii se inghesuie sa-si trimita primarul la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucurestenii au stat, ieri, la coada sa semneze in favoarea sustinerii candidaturii lui Traian Basescu la Presedintia Romaniei, scarile de la Pasajul Universitatii fiind, ieri dimineata, aproape

Bucurestenii au stat, ieri, la coada sa semneze in favoarea sustinerii candidaturii lui Traian Basescu la Presedintia Romaniei, scarile de la Pasajul Universitatii fiind, ieri dimineata, aproape blocate de cei care doreau ca primarul Capitalei sa se mute la Palatul Cotroceni. Inspre pranz, aglomeratia scazuse, dar unul din operatori aprecia ca se strang circa 60 de semnaturi pe ora. Singurele persoane nemultumite de aglomeratia din pasaj erau ingrijitoarele de la WC-ul public de aici, care erau enervate in mod deosebit de un tanar care utiliza un megafon pentru a face reclama acestei actiuni. "Ne-ai zapacit, ma, de cap. Ce-aveti? V-a dat casa?", striga una din ingrijitoare.
Basescu candideaza dintr-o "necesitate politica"
"Partidului National Liberal ii revine functia de prim-ministru in cazul in care Alianta castiga alegerile parlamentare", a anuntat, ieri, presedintele PD, Traian Basescu, dupa o sedinta a Biroului Permanent National. Basescu a spus ca are un singur comentariu la aceasta decizie: in conformitate cu protocolul Aliantei PNL-PD, persoana care va ocupa functia de premier va trebui agreata de cei doi copresedinti ai Aliantei. Acum o saptamana, cu putin inainte de retragerea lui Theodor Stolojan, liderul PD a afirmat, in cadrul unei emisiuni de televiziune, ca, in conditiile in care liberalii au desemnat pe candidatul pentru functia de presedinte al Romaniei, PD va propune primul-ministru. Basescu a sustinut ca el si Stolojan s-au inteles deja asupra persoanei care va conduce Guvernul, in cazul in care Alianta D.A. va castiga alegerile. Tot ieri, Basescu a tinut sa explice ca decizia sa de a candida la functia de presedinte al Romaniei "nu reprezinta decat o necesitate politica", aratand ca "moral are mari responsabilitati fata de bucuresteni". "Sunt nevoit sa informez pe cei care si-au pus sperantele in mine, in calitate de primar general al Capitalei, ca n-am avut timpul material sa-i consult inainte de a lua aceasta decizie. Consultarea va exista totusi, pentru ca nimeni nu poate spera in victorie in alegerile prezidentiale fara o sustinere consistenta din partea bucurestenilor", a declarat Basescu. El a spus ca va intelege ca a gresit daca la 28 noiembrie, in Bucuresti, va obtine doar "un vot retinut". BPN al PD acceptat, ieri, in unanimitate, propunerea PNL ca Traian Basescu sa candideze la functia de sef al statului. Aceasta decizie va trebui confirmata azi, in sedinta Consiliului National de Coordonare a PD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite