Băsescu, Boc şi lideri PDL, la Congresul PPE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

O delegaţie PDL condusă de preşedintele partidului, premierul Emil Boc, participă, astăzi şi mâine, la Congresul Partidului Popular European (PPE) de la Marsilia, eveniment la care este aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu.

"Congresul PPE, la care este aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu, reuneşte 16 şefi de stat şi guvern din ţări membre ale Uniunii Europene. Summit-ul din Franţa începe cu numai o zi înaintea Consiliului European din 8-9 decembrie, de la care se aşteaptă luarea unor decizii cheie pentru viitorul Uniunii Europene, pe fondul crizei datoriilor suverane", se arată într-un comunicat PDL.

În a doua zi a Congresului PPE de la Marsilia, premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu participă la o reuniune restrânsă a liderilor de centru-dreapta din UE, dedicată pregătirii "crucialului" Consiliu European de la sfârşitul acestei săptămâni, potrivit democrat-liberalilor.

Atât preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, cât şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vor fi prezenţi la Marsilia pentru această reuniune.

Din delegaţia condusă de Boc mai fac prim-vicepreşedinţii PDL Roberta Anastase, Sorin Frunzăverde, Teodor Baconschi, vicepreşedinţii Elena Udrea, Anca Boagiu şi Mihaela Popa, precum şi Sulfina Barbu, preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL.

Congresul PPE, la care sunt aşteptaţi 1.000 de delegaţi din 39 de state, urmează să adopte o serie de rezoluţii referitoare la prezentul şi viitorul Europei în contextul crizei economice.

"În proiectul de rezoluţie «Europa spre progres» (Moving Europe forward), PPE susţine implementarea unor reforme decisive pentru revenirea rapidă la creştere economică sustenabilă şi întărirea disciplinei fiscale a uniunii monetare europene. PPE este cel mai mare şi influent partid la nivel european şi include 74 de formaţiuni politice de centru-dreapta din 39 de state europene. Din PPE fac parte 16 şefi de stat şi guverne din state membre ale Uniunii Europene, preşedinţii Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentului European şi 13 comisari ai executivului european", a mai precizat PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite