Brînză face lobby pentru menajerele din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL de Diaspora, William Brînză, i-a cerut ambasadorului Italiei din România, Mario Cospito, să facă demersuri pentru ca autorităţilor locale şi regionale din ţara sa să înfiinţeze un organism special pentru protejarea româncelor care lucrează ca menajere, fără contract de muncă.

"Femeile care fac menaj, din dorinţa de a-şi găsi un loc de muncă în Italia, acceptă să lucreze fără contract, creând cadrul propice pentru încălcarea drepturilor şi obligaţiilor impuse de lege. Vă propun să transmiteţi autorităţilor locale şi regionale să analizeze posibilitatea înfiinţării unui organism care să le protejeze, să le acorde consultanţă şi să le apere pe aceste femei. De asemenea, vă rog să ne sprijiniţi pentru ca restricţiile pe piaţa muncii italiene pentru români să se ridice înainte de 31 decembrie 2013. Românii sunt cetăţeni europeni şi trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi ca italienii, spaniolii sau francezii", a arătat preşedintele comisiei parlamentare pentru comunităţile de români din afara graniţelor, la finalul întrevederii pe care a avut-o cu ambasadorul Italiei.

Colaborarea italiano-română privind mobilitatea lucrătorilor, cooperarea în zona Mării Negre, deschiderea de noi lectorate de limbă română în Italia şi de noi secţii bilingve în liceele din România, au fost alte teme discutate de Mario Cospito cu reprezentanţii comisiei pentru românii din Diaspora.

"Prezenţa comunităţii române în Italia se consolidează, în ciuda oricăror alte tentaţii xenofobe. Evident, acest lucru se face cu respectarea legilor ţării noastre, cu garanţia pentru imigranţii români că li se respectă drepturile pe care le au. Italia, ca şi România, se confruntă cu problema birocraţiei şi cu dificultăţi în adoptarea deciziilor la nivel local şi, pentru a veni în întâmpinarea românilor, am creat pe site-ul ambasadei noastre un link cu toată procedura necesară recunoaşterii titlurilor de studiu", a arătat ambasadorul Italiei la Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite