Miron Cozma se visează preşedinte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miron Cozma intenţiona să participe la protestul revoluţionarilor, Foto: Stelian Grăjdan
Miron Cozma intenţiona să participe la protestul revoluţionarilor, Foto: Stelian Grăjdan

Miron Cozma, împreună cu proaspăta lui soţie, Marinela Niţu s-au plimbat astăzi prin Braşov. După ce au vizitat o expoziţie despre Mineriada din 1990, vernisată de Muzeul de Istorie din Casa Sfatului, Miron Cozma a dezvăluit presei intenţia sa de a candidat la preşedinţie.

„Luceafărul Huilei" susţine că a „prins curaj" imediat după ce a observant că „poporul" îl doreşte în fruntea ţării. „La Târgu-Jiu, de Ziua Naţională şi la mare, de Bobotează, lumea scanda «Domnul Cozma, preşedinte!». Dacă asta se vrea, eu sunt hotărât să merg mai departe. Eu m-am dus în puşcărie de pe funcţia de lider sindical, ales de oameni, nu dintr-o funcţie politică. Eu nu am acceptat niciodată să-i trădez pe cei pe care îi reprezentam. Eu am fost un om cinstit", a mărturisit Cozma.

Miron Cozma spune că are de gând să-şi lanseze un partid, dar că mai aşteaptă puţin pentru a-şi organiza lucrurile. „Va fi un partid al muncitorilor, dar nu e Partidul Muncitorilor. Va avea o denumire puţin mai complexă", mai spune „Luceafărul Huilei".

„Nu sunt avid după funţii politice"

Cozma a ţinut să explice că nu are de gând să candideze pentru că e avid după funcţii politice. „Nu candidez pentru că am o ambiţie personală, ci pentru că oamenii mă vor. Nu sunt avid după funcţiile politice fiindcă dacă le vroiam, puteam să am funcţii de la prim-ministru în jos", a declarat bărbatul. Acesta spune că prim-ministru putea să fie de trei ori dacă vroia. Tot Cozma a mărturisit că i s-a propus chiar să fie şeful Gărzii Naţionale sau ministru de Externe, dar că a refuzat politicos.

Miron Cozma, împreună cu actuala lui soţie, Marinela Niţu

brasov,miron cozma brasov,miron cozma presedinte,candidatura brasov

Imediat ce îşi va lansa candidatura la Târgu-Jiu, „Luceafărul Huilei" o să şi „treacă la treabă". „În primul rând am să scap poporul de hoţi. Marea problemă a României este hoţia. Dacă toţi cei care s-au îmbogăţit abuziv, în special politicienii, vor dispărea, atunci o să dispară şi corupţia", a mai spus cel acre vrea să conducă ţara.

Cozma a vorbit şi despre primul proiect pe care îl va implementa şi care vizează pensionarii. „Voi face o nouă lege a pensiilor, pe care o voi realiza după model suedez. Am luat diverse exemple de bună practică din străinătate. Şi pentru învăţământ, de exemplu, voi folosi sistemul norvegian" a declarat „Luceafărul".
În prezent.

Miron Cozma, cel care doreşte astăzi să candideze la preşedinţie, are interdicţie de a intra în Bucureşti, până anul viitor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite