W. Brânză: Votul prin corespondenţă, element de negociere cu UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
William Brânză
William Brânză

Deputatul democrat-liberal pentru Diaspora, William Brânză a declarat, după întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice ale României, că PDL încă nu a ajuns la un punct de vedere comun în privinţa votului prin corespondenţă cu UDMR, care „are unele reticenţe" referitoare la prevederile proiectului.

"Votul prin corespondenţă este un element de negociere cu UDMR, dar eu nu văd unde deranjează", a insistat liderul organizaţiei PDL pentru Diaspora. El a arătat că UDMR şi-ar putea menţine "cu ceva efort" şi la alegerile din 2012 parlamentarul ales în Diaspora.

"În cazul alegerilor prezidenţiale din 2014, Uniunea nu are un candidat cu şanse reale care să întâmpine probleme din cauza votului din Diaspora, deci nu ar trebui să aibă obiecţii. Nu cred că alegătorul român mai doreşte în Parlament un ales cu 30-40 de voturi, în timp ce unul cu mii de voturi trebuie să plece acasă. Acel vot necompensat înseamnă practic voinţa alegătorului, care dă maximum de încredere", a mai spus deputatul democrat-liberal.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite