W. Brânză: “Spania să notifice Comisia Europeană!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impunerea de restricţii pentru muncitorii români reprezintă doar "o intenţie" a autorităţilor spaniole, susţine preşedintele PDL Diaspora, William Brânză, decizia finală având nevoie de avizul Comisiei Europene (CE).

"Ne aflăm în faţa unei posibilităţi, a unei intenţii exprimate, dar care nu a derulat procedura conformă. Spania trebuie să notifice Comisia Europeană, care să ia o decizie în baza notificării. Hotărârea va fi trimisă Consiliului şi supusă la vot miniştrilor. Fără a avea această procedură îndeplinită, decizia de restricţie nu poate fi aplicată", a explicat deputatul democrat-liberal.


El a mai arătat că, din discuţiile purtate cu autorităţile din Spania, a rezultat că această restricţie este o decizie strict tehnică, cu un caracter temporar, bazată pe motive de natură economică, dar care nu poate produce efecte retroactive. "Cetăţenii români care lucrează sau şi-au depus actele pentru un loc de muncă, nu sunt afectaţi. În cazul în care acestă intenţie se va transforma în decizie susţinută şi la nivelul Uniunii Europene, atunci ea se va aplica doar românilor care vor face formalităţăle pentru identificarea unui loc de muncă, ulterior adoptării deciziei de către autorităţile spaniole", a mai spus Brânză.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite