Şcoli profesionale speciale pentru românii care muncesc în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
William Brânză, preşedintele PDL Diaspora
William Brânză, preşedintele PDL Diaspora

Preşedintele comisiei parlamentare pentru românii din afara graniţelor țării, William Brânză (PDL), le-a cerut ministerelor Educației și Muncii din România și din Italia înființării unor școli profesionale speciale, care să pregătească forța de muncă, ţinând cont de cerințele pieței din cele două ţări.

Solicitarea a venit în urma discuțiilor pe care şeful PDL Diaspora le-a avut, la Veneția, cu reprezentanții unuia dintre cele mai puternice sindicate din Italia, în cadrul căruia sunt înscriși peste 7.000 de români.


Totodată, Brânză a făcut apel la investitorii italieni din România să angajeze forță de muncă din rândul românilor aflați în Italia, „obișnuiți cu mentalitatea de lucru italiană și buni cunoscători ai limbii".


"Românii din Italia au şanse mari să revină în România ca angajaţi ai unor investitori italieni, iar eu voi susţine acest lucru. În România sunt peste 30.000 de societaţi cu capital italian sau mixt, care au angajat peste 800.000 de români", a arătat şi Roberto Cosolini, primarul oraşului Trieste, cu care Brînză s-a întâlnit în Italia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite