Boureanu: Blaga ar fi un foarte bun şef PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDL, Cristian Boureanu, vrea să facă parte dintr-o echipă la conducerea căreia îl vede pe Vasile Blaga. Vicepreşedintele PDL consideră că formula cea mai bună ar fi un tandem Boc – premier, Blaga – preşedinte PDL. 

„Cred că Vasile Blaga ar fi un  foarte bun preşedinte de partid!", a spus Cristian Boureanu într-un interviu acordat „Adevărul", subliniind că actualul secretar general al PDL „are capacitatea să conducă un partid şi are şi foarte mulţi susţinători". Condiţia ar fi, în opinia lui Cristian Boureanu, ca Emil Boc să păstreze şefia Guvernului. „Opţiunea mea este un premier politic. Cred că în astfel de momente un premier tehnocrat însemnă o pasare de responsabilitate", a mai comentat vicepreşedintele PDL. Discuţia în privinţa premierului se va tranşa, potrivit lui Boureanu, după Congresul PDL.

Principiile reformiştilor, superficiale

Ideile promovate de Cristian Preda, Monica Macovei şi Sever Voinescu, referitoare în principal la introducerea în statut a prevederii privind suspendarea din partid a celor trimişi în judecată, sunt criticate în termeni duri de vicepreşedintele PDL. „Mulţi văd paiul din ochiul altuia şi nu văd bârna din ochiul lor. Este foarte neplăcut să vii să dai lecţii, în special, colegilor tăi şi cetăţenilor, în general, şi să vorbeşti numai despre principii, să spui că nu te interesează să analizezi oamenii, după care să vii brusc şi să ceri o derogare, în nume personal", le-a transmis Boureanu „reformiştilor". Propunerile acestora de modificare a statutului partidului vor fi discutate din nou în Colegiul Director al PDL din această seară, care precedă reuniunea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) de mâine.

Profesorul Preda îl corectează pe Boureanu

Cristian Preda a declarat pentru „Adevărul" că va lua o decizie cu privire la candidatura sa la şefia PDL după Consiliul Naţional. „Toate variantele sunt posibile, este posibil ca unul dintre noi trei să candideze pentru şefia partidului. Dorim să depunem o moţiune popular-europeană", a comentat Preda.

„Dacă nu vrem să fim înfrânţi la scor de USL trebuie să facem schimbări radicale atât la nivelul Guvernului, cât şi la conducerea partidului. PDL este într-o cădere vertiginoasă", a mai spus el întrebat dacă Emil Boc ar trebui să plece şi de la Guvern, şi din fruntea PDL. Eurodeputatul l-a ironizat pe Boureanu pentru că a comparat grupul Macovei-Voinescu-Preda cu „reformiştii Stalin şi Lenin". „Ca profesor, simt nevoia să fac o corecţie. Nici Lenin, nici Stalin nu au fost reformişti. Nimeni până la Boureanu nu a văzut în Stalin un reformist", a comentat el. Preda a mai susţinut că Boureanu face o confuzie între principii şi proceduri, întrucât grupul său a cerut derogări de la nişte reguli tehnice pentru a putea candida. „De astfel de derogări au beneficiat şi oamenii veniţi în partid din PNL sau PLD ca să nu vorbesc de traseişti", a mai declarat el. 

"Opţiunea mea este un premier politic. Cred că în astfel de momente un premier tehnocrat însemnă o pasare de responsabilitate."
Cristian Boureanu  vicepreşedinte PDL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite