Botiş i-a predat lui Boc mandatul de la Ministerul Muncii: "Reforma este făcută pentru cei care au puţin şi trebuie să câştige mai mult"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a preluat, vineri, mandatul de interimar la conducerea Ministerului Muncii, după demisia lui Ioan Nelu Botiş. Boc a explicat că a ales interimatul pentru a fi realizată o consultare consistentă cu privire la numele viitorului ministrului, imediat după Sărbătorile de Paşte.

"Postul e al PDL, dar îi vom informa şi pe colegii de Coaliţie cu privire la nominalizarea pe care o vom face", a precizat prim-ministrul, întrebat fiind dacă se va consulta şi cu membrii Coaliţiei în privinţa noului ministru. El a ţinut să-i mulţumească lui Botiş pentru "promovarea unor legi care au schimbat din temelii câteva aspecte care ţin de muncă: Codul Muncii şi Legea Dialogului Social.

În ceea ce priveşte priorităţile Ministerului Muncii, Emil Boc a amintit următoarele:

- pregătirea intrării în vigoare a Codului Muncii, care va intra în vigoare la începutul lunii mai;
- combaterea muncii la negru;
- normele metodologice la Legea Zilierilor
- Legea Asistenţei Sociale urmează să fie aprobată de Guvern şi trimisă la Parlament
- implementarea celor 12 miliarde de euro din fonduri europene.

La rândul său, fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiş, şi-a exprimat speranţa ca, peste un timp, cei afectaţi de refome să conştientizeze beneficiul lor.

"Sunt extrem de onorat că am făcut parte din Cabinetul Boc. A fost o perioadă bună din punct de vedere profesional. Dacă nu aş avea credinţa fermă că acest popor are un viitor, nu aş fi făcut niciun pas în direcţia reformeor pe care le-am promovat. Când vii cu reforme, cei care au de pierdut se opun, iar cei care au de câşigat nu le cunosc în totalitate şi se opun. Sunt convins că avem creativitatea şi determinarea necesară ca prin muncă să ne aşezăm în rândul naţiunilor dezvoltate.

Avem capacitatea de a schimba ceva în societatea românească. Aş dori ca munca pe care am început-o să fie continuată şi oamenii simpli să confirme, peste un timp, că deciziile noastre au fost corecte şi în beneficiul lor. Reforma este făcută pentru cei care au puţin şi trebuie să câştige mai mult
", a declarat Botiş.

Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că demisia sa este una de onoare, în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite