Borbely şi Dobre scapă de urmărirea penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely
Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely

Camera Deputaţilor a respins, marţi, solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, potrivit estimărilor deputaţilor care participă la numărarea voturilor, exprimate cu bile.

UPDATE 15.35 Fostul ministru al Mediului Laszlo Borbely a declarat, marţi, după ce deputaţii au respins solicitarea de începere a urmăririi penale în cazul său, că a răsuflat uşurat pentru că s-a făcut dreptate, arătând că nu s-a ascuns în spatele nimănui.

UPDATE 15.25 Fostul ministru delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a declarat, marţi, după şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor că este extrem de dezamăgit că a fost pus într-o situaţie de acest gen, făcând referire la respingerea cererii de începere a urmăririi penale.

UPDATE 14.20 Camera Deputaţilor a respins, marţi, solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, potrivit estimărilor deputaţilor care participă la numărarea voturilor, exprimate cu bile.

La ora transmiterii acestei ştiri, rezultatul votului este anunţat în plenul Camerei.

Astfel, în cazul lui Victor Paul Dobre s-au înregistrat 47 de voturi "pentru" ridicarea imunităţii şi 183 de voturi "împotrivă".

Pentru ridicarea imunităţii lui Laszlo Borbely s-au înregistrat 53 de voturi "pentru" şi 181 de voturi "împotrivă".

Deputaţii au validat decizia comisiei juridice potrivit căreia cei doi deputaţi nu pot fi urmăriţi penal.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, solicitarea de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre.

Decizia a fost anunţată de către vicepreşedintele Comisiei juridice Florin Iordache (PSD).

Conform acestuia, decizia a fost luată cu 15 voturi "împotrivă" şi 2 voturi "pentru".

Hotărârea Comisiei juridice va fi prezentată marţi plenului Camerei.

"Şi în cazul lui Victor Paul Dobre şi în cazul lui Laszlo Borbely votul în Comisia juridică a fost de 15 «împotrivă» şi două «pentru» începerea urmăririi penale. Aceste rapoarte ale Comisiei juridice vor fi prezentate mâine (marţi - n.r.) plenului, urmând ca plenul, prin vot secret, să autorizeze sau nu propunerile pe care Comisia juridică le-a făcut. Argumentele au fost pentru a nu fi de acord cu începerea urmăririi penale. Deci, nu au fost elemente pentru autorizarea începerii urmăririi penale", a precizat Florin Iordache.

El a adăugat că votul din comisie a fost unul secret şi că la şedinţă au participat şi cei doi foşti miniştri Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely.

"Cei doi foşti miniştri au avut, practic, un punct de vedere în ceea ce priveşte dosarul, şi unul şi celălalt au spus că, din punctul lor de vedere, nu se justifică aceste cereri de începere a urmăririi penale", a mai spus Iordache.

El a arătat că plenul Camerei Deputaţilor urmează să se pronunţe în privinţa propunerilor făcute de Comisia juridică cu jumătate plus unu din voturi. "La aceste dosare, Parlamentul trebuie cu jumătate plus unu din voturi să fie de acord sau să nu fie de acord cu propunerile pe care le-a făcut comisia", a adăugat Iordache.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite