Borbely şi-a păstrat imunitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Borbely a primit un răgaz de două săptămâni
Laszlo Borbely a primit un răgaz de două săptămâni

Cererea DNA cu privire la ridicarea imunităţii deputatului UDMR Laszlo Borbely nu a mai fost supusă la vot, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, din lipsă de cvorum.

În sală nu au reuşit să se adune 164 de deputaţi, numărul minim necesar pentru a decide începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Mediului, acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere. Astfel, cu ajutorul colegilor din coaliţie, imunitatea lui Borbely a fost momentan salvată, iar cererea DNA rămâne blocată în Parlament.

Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a dispus realizarea unui apel nominal pentru verificarea prezenţei, în urma căruia s-a înregistrat o prezenţă de 164 de deputaţi, „la limita minimă a numărului de voturi necesare pentru a lucra conform regulamentului". Dar, în momentul votului propriu-zis, Oltean a constatat lipsa cvorumului, din cauză că mai mulţi deputaţi au ales să plece după ce au fost strigaţi. Astfel, şedinţa a fost suspendată, în sală fiind prezenţi doar 133 de deputaţi. „Deşi la apelul nominal au fost 164 de deputaţi, între timp au mai plecat din sală, inclusiv liderul grupului PDL, Mircea Toader. Suspend şedinţa", a spus Oltean.

Vot reprogramat

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că votul în cazul fostului ministru Laszlo Borbely va fi dat de plenul Camerei săptămâna viitoare sau peste două săptămâni. Anastase a precizat că Puterea poate vota şi în absenţa Opoziţiei.  „Desigur, şi fără Opoziţie. Chiar şi acum erau 164 de oameni în sală. Puteţi să notaţi un singur lucru, faptul că ieri declarau că votează proiectele de interes naţional, astăzi lipsesc. Notaţi minciunile spuse de ei. Au pierdut pariul acesta", a punctat Anastase.

Laszlo Borbely este acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţia de avere, iar DNA a cerut începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului. Pentru aceasta, este necesar votul a jumătate plus unu din numărul deputaţilor prezenţi, adică de minim 83 de parlamentari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite