Borbely Laszlo: Reprezentanţii UDMR sunt mâhniţi şi îngrijoraţi de decizia CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului, Borbély László
Ministrul Mediului, Borbély László

Borbely Laszlo a declarat, joi, la Arad, că reprezentanţii UDMR sunt mâhniţi şi îngrijoraţi după decizia Curţii Constituţionale referitoare la legea educaţiei. Ministrul Mediului a afirmat că Uniunea aşteaptă de la partenerii de guvernare "termene şi angajamente" privind această lege, dar şi alte legi.

Borbely a mai declarat că o eventuală ieşire a UDMR de la guvernare depinde de discuţiile care vor avea loc, luni, în coaliţie.

Suntem mâhniţi şi ne îngrijorează ce se întâmplă în jur, nu punem sub semnul întrebării decizia Curţii, dar mi se pare ciudat - şi mi se pare informaţia veridică - faptul că un judecător al Curţii, în două săptămâni, să voteze în două feluri.

Toate deciziile luate în ultima perioadă se iau cinci la patru într-o Curte Constituţională. Ne îngrijorează şi ne punem întrebarea de fond dacă funcţionează sau nu această coaliţie. Dacă funcţionează, atunci trebuie să avem puterea să avem o lege a educaţiei într-o lună, a afirmat Borbely, potrivit Mediafax.

Ministrul Mediului este de părere că legea educaţiei ar trebui adoptată "nu doar pentru acele articole care ţin de minorităţile naţionale, ci pentru că e o lege bună, e o descentralizare aşteptată de autorităţile locale".

Potrivit reprezentantului UDMR, vineri va avea loc o întâlnire pentru a se discuta aspecte legate de decizia CC, în timp ce în coaliţie va avea loc o întâlnire luni.

Vom avea luni în coaliţie o întâlnire în care vrem termene şi angajamente. Vorbesc şi de legea minorităţilor naţionale şi de legea regiunilor de dezvoltare. Aceste legi trebuie trecute prin Parlament, trebuie să demonstreze coaliţia că e puternică şi că are capacitatea să îşi impună voinţa în Parlament, a declarat Borbely.

La întrebarea dacă există posibilitatea ca UDMR să iasă de la guvernare, Borbely a spus că acest lucru "va depinde de discuţiile din coaliţie de luni".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite