Borbely: UDMR niciodată nu a spus oamenilor să nu meargă la vot, nici acum nu spunem acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 László Borbély
László Borbély

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely , afirmă că Uniunea niciodată nu a spus oamenilor să nu meargă la vot şi nici acum nu spune acest lucru, ci că trebuie să meargă la vot, iar fiecare să voteze după conştiinţa sa, după buna credinţă a fiecăruia, transmite Mediafax.

Borbely a afirmat, vineri, la dezbaterile de la Universitatea de Vară Tusvanyos, că Uniunea nu a spus niciodată oamenilor să nu meargă la vot. „Din 1990, noi am câştigat un drept, noi am luptat pentru acest drept foarte important, să putem merge la vot, nu cum era în comunism, când nu puteam să participăm direct la decizii. Din 1990 încoace, UDMR niciodată nu a spus oamenilor să nu mergă la vot, nici acum nu spunem acest lucru, ci că trebuie să mergeţi la vot, trebuie să vă exercitaţi acest drept. Pentru că şi pe noi ne interesează cine este preşedintele ţării şi ce se întâmplă în România. Toată lumea să voteze după conştiinţa sa, după buna credinţă a fiecăruia. Asta spunem noi şi o să vedem ce se întâmplă", a spus vicepreşedintele politic al UDMR.

„În ceea ce priveşte referendumul, avem USL, care a iniţiat şi a lansat procesul, nu doresc să detaliez paşii brutali şi agresivi cu care a încercat, în aproape două săptămâni, să demonteze statul de drept român şi - oricum încercăm să înfrumuseţăm - pe lângă ei este şi UDMR, prin poziţia de chemare la referendum, ridică mâna alegătorilor maghiari spunându-le să voteze după cum le dictează sufletul sau conştiinţa", a afirmat Toro T. Tibor.Pe de altă parte, liderul PPMT, Toro T. Tibor, a criticat paşii „brutali şi agresivi" ai actualei coaliţii guvernamentale de a „demonta statul de drept român".

Preşedintele PPMT a spus că referendumul „pare să fie finalul acestui atac pucist împotriva statului de drept român" şi că „niciun om cu mintea limpede nu ar trebui să meargă duminică la urne".

Pe de altă parte, el a recunoscut că rezultatul referendumului pentru demiterea preşedintelui va influenţa viitoarea politică naţională. „Noi credem că în această încăierare de cârciumă niciun om cu mintea limpede nu se bagă. Oricum, e un moment important, pentru că politica naţională va fi definită, în viitor, de ceea ce se va întâmpla duminică", a spus Toro. T. Tibor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite