Borbely: Maghiarii nu sunt influenţaţi de politicienii ungari care vin în campanie în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
László Borbély
László Borbély

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, că maghiarii nu sunt influenţaţi de prezenţa politicienilor ungari în România în perioada campaniilor electorale, spunând însă că el credea că politicienii din Ungaria "au tras învăţăturile de rigoare" după campania pentru locale.

Borbely a fost întrebat, la Târgu Mureş, despre un anunţ al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, potrivit căruia secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria Nemeth Zsolt va fi prezent, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la conferinţa în care vor fi anunţaţi candidaţii PPMT.

Vicepreşedintele politic al UDMR a spuns că el credea că atât partidul de guvernământ din Ungaria, FIDESZ, cât şi Guvernul Ungariei "au tras învăţăturile de rigoare" după campania pentru alegerile locale, când maghiarimea din Transilvania nu a fost influenţată de apariţia politicienilor ungari în campanie.

"Au venit (politicieni din Ungaria - n.r.), au încercat să facă campanie, nu numai că n-au avut succes, ci dimpotrivă. Deci ei pot să vină şi acum. Maghiarimea oricum nu e influenţată de aceste apariţii. E problema lor. (...) Eu credeam că au tras concluziile de rigoare, nu e niciun fel de problemă, pot să vină, dar nu influenţează cu nimic nici campania noastră, nici rezultatul alegerilor", a spus Borbely.

PPMT a anunţat că îşi va prezenta candidaţii sâmbătă, la Cluj, iar la eveniment este aşteptat şi Németh Zsolt, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite