Boloni unu la unu cu Borbely la Targu Mures

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joc la ofsaid pentru Primăria Municipiului Târgu Mureş. PCM l-ar trimite în teren pe Ladislau B

Un antrenor de fotbal, Bölöni, şi un ministru, Borbely, s-ar putea confrunta pentru postul de primar al Târgu Mureşului. PCM îl propune pe Bölöni şi trimite UDMR, prin poştă, o cartă de colaborare în opt puncte. Partidul lui Marko Bela ia în derâdere intenţia PCM şi afirmă că l-ar susţine pe Bölöni dacă acesta va renunţa la salariul de 1,5 milioane de dolari pe care-l câştigă ca antrenor.

Fostul selecţioner al naţionalei de fotbal, Ladislau Bölöni, ar putea candida pentru scaunul de edil al municipiului Târgu Mureş. Susţinut deja de nou-înfiinţatul Partid Civic Maghiar, Bölöni se vrea candidat comun şi pentru UDMR.

Uniunea lui Marko Bela are însă propria sa alternativă în persoana actualului ministru Laszlo Borbely. O eventuală luptă electorală între cele două formaţiuni politice maghiare s-ar putea solda, ca şi în 2000, cu pierderea partidei. Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, a declarat sâmbătă că antrenorul Ladislau Bölöni a acceptat să candideze la Primăria Tg. Mureş.

"Am împuternicirea dumnealui să fac acest anunţ. Dânsul este deschis şi acceptă candidatura, dacă şi UDMR înţelege să găsim o personalitate care poate să integreze interesele comunităţii din Târgu Mureş, deasupra problemelor etnice, ideologice şi de partid", a arătat Szasz. În acest sens, PCM a elaborat şi o Cartă de Colaborare, un document în opt puncte, care va fi trimis prin poştă conducerii UDMR.

Punctul patru al ofertei PCM prevede că ambele formaţiuni "vor nominaliza imediat şi de comun acord o personalitate care să fie candidatul tuturor târgumureşenilor la funcţia de primar, candidat care să nu poată fi confiscat de niciuna dintre părţi şi care să poată fi sprijinit de toţi". În caz contrar, antrenorul nu pare a fi dispus să se implice mai mult în această aventură politică.

Bölöni acceptă condiţionat

"Bölöni acceptă candidatura dacă este sprijinit şi de PCM, şi de UDMR. Dacă nu este sprijinit de unul dintre cele două partide nu acceptă candidatura, şi are dreptate. Şi eu l-aş sfătui să nu accepte, dacă nu o să aibă sprijinul tuturor organizaţiilor maghiare", a mai spus Szasz, trecând responsabilitatea potenţialului eşec în curtea Uniunii.

Candidatul UDMR, Laszlo Borbely, crede însă că fostul internaţional nu va candida şi susţine că el ar trebui să fie soluţia comună. "Din moment ce acea propunere exotică şi interesantă ca Bölöni Laszlo să fie candidatul UCM a căzut, pentru că domnul Bölöni are altceva de făcut şi nu va candida, nu văd niciun impediment ca UCM să sprijine această echipă", a spus Borbely.

"Domnul Bölöni este o soluţie câştigătoare. Un european pentru un Târgu Mureş european. Ar fi un steag pentru Târgu Mureş, cum acest oraş nu a mai avut. Laszlo Borbely nu are nicio şansă. UDMR trebuie să decidă dacă vrea binele mureşenilor sau binele domnului Borbely, altfel va fi sancţionat de populaţie", a replicat Szasz Jeno. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formaţiunea sa ar fi dispusă să-l susţină pe Bölöni dacă acesta ar vrea să renunţe la actualul salariu de antrenor în valoare de 1,5 milioane de dolari, potrivit siteului transindex.ro.

Cel mai iubit dintre mureşeni

În vârstă de 48 de ani, Bölöni este una dintre cele mai importante personalităţi publice mureşene, fiind cel mai iubit sportiv din localitate. După ce a jucat ani buni la ASA Târgu Mureş, în 1986 a făcut parte din echipa Steaua Bucureşti, câştigând Cupa Campionilor Europeni.

A continuat cariera fotbalistică din postura de antrenor, pregătind echipe mici din Franţa, până să dea lovitura cu Sporting Lisabona, câştigând titlul, Cupa şi Supercupa Portugaliei. A fost selecţionerul naţionalei României în perioada 2000-2001. În ultimii ani, a intrat într-un con de umbră, preluând echipa Al Jazeera, din Arabia Saudită, cu care a trecut în palmares Cupa Campionilor Golfului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite