Bogdan Hossu, agăţat în dosarul lui Marius Petcu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, este suspectat de DNA că şi-ar fi favorizat rudele prin atribuirea unor lucrări de reparaţii la hotelurile sindicatului pe care îl conduce. Bogdan Hossu a fost interceptat de SRI în baza unui mandat emis de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, este arestat preventiv.

Procurorii DNA au cerut monitorizarea sindicalistului, întrucât îl bănuiau de favorizarea unor interese comerciale prin atribuirea preferenţială a două contracte de reparaţii ale unor hoteluri.

Cele două hoteluri, Carpaţi din Predeal şi Parâng din Olăneşti, sunt în patrimoniul Cartel Alfa şi reprezintă puncte de lucru ale societăţii deţinute de sindicat, SC Alfa Hotels SRL.

Potrivit solicitării DNA, prin care s-a cerut interceptarea telefonului lui Hossu, „reparaţiile celor două hoteluri au fost realizate de o firmă din Focşani, al cărei patron este nepotul liderului sindical Bogdan Hossu, iar în subantrepriză lucrarea a fost atribuită unei firme al cărei patron este ginerele acestuia".

Procurorii au explicat judecătorilor că documentaţia de încredinţare a fost semnată de Bogdan Hossu şi de Livia-Gabriela Traciuc, director general la SC Alfa Hotels, la îndemnul lui Hossu.

Lucrările de reparaţii la cele două hoteluri au fost finalizate la sfârşitul anului 2010. Curtea de Apel Bucureşti a decis la 3 martie 2011 monitorizarea telefonului lui Bogdan Hossu, în dosarul în care preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a fost arestat preventiv şi a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. 

„N-am fost citat la DNA!"

Contactat telefonic de reporterii „Adevărul", Bogdan Hossu a declarat că nu a fost citat la DNA în acest dosar. „Este o mică manipulare, se încearcă o denigrare a liderilor de sindicat", a declarat acesta.

El a mai explicat că la hotelurile din Olăneşti şi Predeal este vorba de lucrări de modernizare, iar alegerea constructorului şi a arhitectului s-a finalizat în septembrie 2010, în urma unei licitaţii publice.

„Nu am nicio legătură de rudenie cu patronul firmei din Focşani care a câştigat contractul, iar ginerele meu nu a subcontractat vreo lucrare la cele două hoteluri", susţine Hossu.

Marius Petcu a fost deferit justiţiei pentru luare de mită şi este arestat preventiv din martie 2011. El a  fost acuzat că a primit de la omul de afaceri Petre Scrieciu şpagă în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei, dar şi o vilă în Predeal.

În schimb, Electronics SRL, firma lui Scrieciu, a primit de la Federaţia Sanitas un contract de 9,2 milioane de lei pentru construirea „Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov".

Atunci când DNA a deschis ancheta împotriva lui şi a cerut monitorizarea telefoanelor lui Marius Petcu şi al soţiei acestuia, Claudia Petcu, procurorii aveau indicii că sindicalistul şi-a ţepuit colegii din două federaţii sindicale cu mai multe sume de bani.

„Cu ocazia deplasărilor în străinătate, Marius Petcu a decontat sumele aferente deplasării şi cazării, atât de la CNSLR-Frăţia, cât şi de la Sanitas, deşi toate cheltuielile au fost achitate de partenerii străini. Această modalitate de operare a fost uzitată de către Marius Petcu pe parcursul ultimilor patru ani", mai susţin procurorii.

Ajutor divin

Propunerea de arestare preventivă în cazul lui Marius Petcu a fost respinsă iniţial, la 25 martie 2011, de judecătoarea Anca Alexandrescu. În momentul în care judecătoarea decidea dacă sindicalistul reprezintă sau nu pericol social, Claudia Petcu trimitea mai multe mesaje disperate către preoţi şi către prieteni.

„Bună seara, Părinte! Acum îl judecă, vă rog să vă rugaţi pentru el şi pentru judecătoare - o cheamă Anca! Sărut Mâna!", scria într-un SMS transmis de Claudia Petcu către un preot, la ora 19.25.

„Doina de la Argeş îmi spune că Luminiţa de la Prahova a făcut o determinare şi totul spune că nu va fi arestat!", îşi punea speranţele Claudia Petcu într-un alt sms, transmis la ora 20.50. La 31 martie, Curtea Supremă a  decis în recurs că sindicalistul reprezintă pericol social şi a emis mandat de arestare preventivă.

Arsenalul din pivniţă

Marius Petcu ţinea un pistol Browning model G.P. DAS, cu gaze, pe noptiera din dormitor. Procurorii au descoperit, la percheziţia din vila acestuia, că pistolul avea cartuşe wadie de 9 mm. De altfel, anchetatorii au găsit acasă la sindicalist, în pivniţă, un adevărat arsenal: trei puşti cu lunetă - mărcile Cugir, Rizzini şi Browning, dar şi un pistol Tanfoglio.

De asemenea, au fost găsite cutii de cartuşe MB Long Range B&P, Sanvestre Gros Gibier şi Lellier & Bellot. Pentru toate armele, Petcu avea permis de portarmă şi de vânător. Într-un seif, din demisolul vilei, procurorii au descoperit un seif în care erau 17.500 de lei şi aproximativ 12.000 de euro. Banii, armele şi mai multe documente au fost sigilate şi depuse în camera de probe.

"Este o mică manipulare, se încearcă o denigrare a liderilor de sindicat.''
Bogdan Hossu preşedinte CNS Cartel Alfa

Averea liderului CNS Cartel Alfa

Bogdan Hossu este liderul Cartelului Alfa din 1990. Conform declaraţiei de avere, Bogdan Hossu deţine 10 hectare de teren arabil, moştenit în 2001, şi două apartamente în Bucureşti, unul de 51 de metri pătraţi, cumpărat în 1982, şi altul în 2001, de 86 metri pătraţi. Hossu mai are un cont bancar de 5.600 de euro, deschis în 2007, şi două depozite de 41.500 de euro.

În plus, liderul Cartel Alfa are două conturi de pensii private, unul pe numele său, cel de-al doilea pe numele soţiei, ambele în valoare totală de 53.000 de lei. Conturile de pensii au fost deschise în 2001.

Ca preşedinte al Cartelului, Hossu a câştigat în 2009, 62.424 de lei, în timp ce soţia sa, salariată la SC ACCOR Services SA, a avut un venit anual de 80.143 de lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite