Bogdan Olteanu refuză să renunţe la locul din Comisia de privatizare a CEC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

funcţiile sunt incompatibile."Nu vreau să fac un gest de pură demagogie. Consider că prezenţa mea în Comisia de privatizare a CEC va fi utilă pentru că vreau să fac o treabă bună, o

funcţiile sunt incompatibile.
"Nu vreau să fac un gest de pură demagogie. Consider că prezenţa mea în Comisia de privatizare a CEC va fi utilă pentru că vreau să fac o treabă bună, o privatizare avantajoasă, aşa cum am reuşit la BCR. Dacă reprezentanţii Comisiei juridice decid că nu mai pot ocupa şi acest post, mă voi conforma fără nicio rezervă", a declarat Olteanu. Membrii Comisiei juridice au însă îndoieli asupra posibilităţii ca Olteanu să-şi păstreze locul în echipa care lucrează la privatizarea CEC. În Comisia juridică s-a discutat o notă a ministrului de finanţe, care a cerut conducerii forului legislativ să spună dacă Olteanu mai este sau nu compatibil cu această funcţie, dar nu s-a luat nicio decizie prin vot. Cei mai mulţi dintre membrii comisiei au fost de părere că preşedintele Camerei ar putea să-şi păstreze ambele funcţii.
Dar parlamentarii au adus în discuţie faptul că Olteanu a fost numit în Comisia de privatizare a CEC printr-un ordin al fostului ministru de finanţe Ionuţ Popescu, în calitate de reprezentant al AVAS. Potrivit declaraţiei de interese, Olteanu a fost remunerat, în 2005, cu peste 90.000 RON pentru funcţiile din comisiile de privatizare ale BCR şi CEC.
Comisia pentru politică economică a respins, săptămâna trecută, ordonanţa guvernului referitoare la privatizarea CEC.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite