Boc vrea să colecţionăm bonurile fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumpărătorii de bunuri şi servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiţi, în schimbul bonurilor, şi vor beneficia de deduceri. Premierul Emil Boc vrea să-i determine pe consumatori să ceară bonuri la orice fel de cumpărături, promiţându-le că vor avea de câştigat de pe urma acestora.

Îndemnul „Păstraţi bonul până la ieşirea din magazin!" are toate şansele să se transforme în „Păstraţi bonul până la anul, când veţi primi bani pe el!". Asta pentru că premierul Emil Boc şi-a propus să combată evaziunea fiscală nu doar prin măsurile coercitive deja cunoscute, ci şi prin încurajarea consumatorilor să le ceară bon comercianţilor.

„Prin modificările propuse la începutul toamnei la Codul fiscal, vrem să beneficieze de bonificaţii cetăţenii care îşi realizează amenajări ale casei, ale apartamentului, prin deduceri fiscale. Acele lucruri pe care ei le fac li se vor scădea din impozitul pe care îl au de plătit. De asemenea, o măsură avută în vedere este ca toţi cei care vor avea bonuri fiscale adunate până la un anumit plafon să beneficieze de o primă din acea sumă de bani. Măsura vine pentru a-i încuraja să ceară bonuri fiscale pentru produse care se cumpără în România, de la pâine până la lucruri foarte scumpe şi de folosinţă medie sau îndelungată ori diverse lucrări", a mai spus Boc.

Plafon anual pentru returnarea banilor

În cazul bonurilor fiscale, premierul a precizat că Guvernul va stabili un plafon anual, din care un anumit procent va fi returnat consumatorului, ca o metodă de combatere a evaziunii. Şeful Executivului a anunţat aceste facilităţi ieri, la Bucureşti, după întrunirea Comitetului Interministerial pentru absorbţia fondurilor europene.

Referitor la deducerile fiscale pentru reabilitarea locuinţelor, ministrul Economiei, Adriean Videanu, aflat alături de premierul Emil Boc, a precizat că din totalul cheltuielilor efectuate pentru materialele şi serviciile utilizate la reabilitarea unei locuinţe un anumit procent ce va acoperi „un cuantum stimulativ" va fi deductibil.

Specialiştii în comerţ şi analiştii financiari nu-şi pot explica de unde vine (şi de ce tocmai acum) această iniţiativă a premierului, cei mai mulţi dintre ei amintindu-şi că un procedeu similar mai fusese aplicat prin deducerea cheltuielilor de dotare a locuinţelor cu geamuri de tip „termopan".

Ajutoarele de stat se vor da mai uşor

Limitele de investiţii şi locuri de muncă nou-create impuse întreprinderilor mici şi mijlocii pentru acordarea ajutoarelor de stat vor fi reduse la maximum cinci milioane de euro şi, respectiv, la 30-50 de locuri de muncă, a anunţat premierul Emil Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite