Boc „stoarce“ bani de la membrii PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc i-a somat pe democrat-liberali să-şi achite cotizaţiile la partid
Premierul Emil Boc i-a somat pe democrat-liberali să-şi achite cotizaţiile la partid

Premierul Emil Boc a tunat şi a fulgerat în şedinţa de ieri a Biroului Permanent Naţional al PDL (BPN), nemulţumit că membrii conducerii nu şi-au achitat contribuţia la partid: 200 de lei pe lună (aproximativ 50 de euro).

„Nu mai intraţi la BPN dacă nu vă achitaţi datoria încă de la începutul anului, aveţi zece luni de recuperat! Nu sunt bani la partid!", a ameninţat preşedintele PDL, potrivit unor surse participante. Ieşirea lui Boc i-a uimit pe unii democrat-liberali, care au pretins că nici nu ştiau de existenţa acestei „taxe". „Nici nu am auzit până acum că trebuie să dăm banii ăştia", s-ar fi arătat nedumerită, potrivit aceloraşi surse, Monica Macovei, vicepreşedinte PDL.

„N-o avea bani! O fi criză şi la Parlamentul European", au ironizat-o, în şoaptă, unii colegi. „Iese partidul din criză cu 500 de euro de la noi, să fim serioşi", comentau alţi democrat-liberali. Discuţia a pornit de la propunerea purtătorului de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, de a se da dispoziţie să se facă unele sondaje de opinie, în perspectiva alegerilor. „Nu sunt bani la partid", i-a tăiat avântul, scurt, secretarul general al partidului, Ioan Oltean.

De la bani au plecat şi alte „scântei" în şedinţa conduceri PDL. Senatorul Gabriel Berca l-a acuzat, potrivit surselor citate, pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, că ar da mai mulţi bani şcolilor PSD, ascultând „indicaţiile lui Viorel Hrebenciuc". Funeriu a negat vehement, susţinând că a distribuit fondurile corect fără „dedicaţii speciale".

Mai uşor cu Mişcarea Populară

Altă sarcină trasată ieri de Boc subalternilor a fost să nu mai facă declaraţii despre proiectul Mişcarea Populară. „Dacă mai ieri vorbeam despre termene până la care Mişcarea Populară ar fi putut deveni realitate, ne făceam socoteli, acum premierul ne-a spus să nu mai ieşim în public cu această temă şi să ne vedem de treaba noastră, de lucruri concrete", a declarat pentru „Adevărul" un democrat-liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite