Băsescu la jurământul lui Diaconescu la MAE: "Sunt un preşedinte care a câştigat alegerile când se reduceau plăţile pentru bugetari"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a semnat revocarea lui Teodor Baconschi şi numirea lui Cristian Diaconescu(UNPR) la Externe. Depunerea jurământului va avea loc la ora 19.00.

UPDATE 19.05 Traian Băsescu a susţinut un discurs dur la adresa lui Ion Iliescu şi a lui Crin Antonescu:

- Antonescu şi Ponta susţin o Românie neguvernată.

- Mesajele Opoziţiei, similare cu ale lui Voronin

- Sunt un preşedinte care a câştigat alegerile când se reduceau plăţile pentru bugetari.

- Unii s-au urcat pe un val de nemulţumire a oamenilor, justificat.
 
- Aveţi o misiune grea, dar vă voi susţine şi sper ca ceea ce voi clarifica în intervenţia mea de mâine cu românii să vă ajute.

UPDATE 19.00 Cristian Diaconescu a depus jurământul ca ministru de Externe.

UPDATE 15.30 "Premierul Emil Boc a înaintat preşedinteleui propunerea de numire a lui Cristain Diaconescuîn funcţia de ministru de Externe", a anunţat Guvernul printr-un comunicat, în timp ce ministrul revocat, Teodor Baconschi, se afala la Cotroceni, unde discuta cu şeful statului.

UPDATE 13.10 Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că sunt "şanse mari" ca liderul UNPR Cristian Diaconescu să fie propus pentru funcţia de ministru de Externe.

Întrebat ce şanse ar fi ca Diaconescu să ocupe acest post, având în vedere că UDMR ar fi anunţat că este de acord cu această nominalizare, Sever Voinescu a spus: "E o şansă bună, sunt şanse mari ca domnul Diaconescu să fie noul ministru de Externe".

El nu a dorit nici să răspundă dacă senatorul UNPR Cristian Diaconescu este cel care va fi propus pentru această funcţie.
Surse politice au declarat, luni seara, că senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunrea PDL pentru şefia MAE.
De altfel, în Parlament, încă de la anunţul făcut de premier privind revocarea lui Teodor Baconschi, mulţi parlamentari PDL vorbeau despre posibila înlocuire a acestuia cu Cristian Diaconescu.
Unii parlamentari PDL apreciau că partidul nu ar avea pe altcineva care să preia conducerea MAE.
Liderii PDL au discutat, luni seară, la sediul central al formaţiunii, despre înlocuirea lui Teodor Baconschi la şefia MAE, purtătorul de cuvânt al formaţiunii declarând că cei prezenţi nu au abordat în întâlnire subiectul legat de o eventuală demisie a premierului Emil Boc.
Voinescu, a declarat că reprezentanţii PDL au discutat despre situaţia de la Ministerul de Externe şi că urmează ca partidul să se consulte cu partenerii din coaliţie pe acest subiect.
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmaţiile acestuia la adresa protestatarilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite