Boc plafonează salariile dascălilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a elaborat un proiect legislativ prin care salariile dascălilor să fie stabilite printr-o nouă grilă unitară. Textul va fi promovat ori prin angajarea răspunderii, ori printr-un proiect de act normativ, care să treacă prin Parlament prin procedură de urgenţă.

Proiectul, parcurs în prima lectură

La finalul şedinţei de ieri a Guvernului, premierul Emil Boc a anunţat că proiectul de act normativ a fost discutat în primă lectură şi va fi transmis Consiliului Economic şi Social (CES). „Astăzi nu ne permitem să plătim majorarea cu 50% a salariilor profesorilor. Ar fi ideal şi de dorit, dar ar crea riscul compromiterii stabilităţii financiare", a spus Boc.

Potrivit acestuia, din cauza unor practici judiciare neuniforme, unii profesori au dreptul la o majorare salarială cu 50%, iar alţii, la o creştere mai mică, motiv pentru care este nevoie de un act normativ care să reglementeze unitar acest sistem de salarizare.„România nu îşi poate permite să plătească majorarea cu 50%. Există profesori cu salarii majorate cu 50%, iar alţii care nu au. Din nefericire, nu putem opera majorările care reprezintă 500 de milioane de euro numai pentru 2011, decât cu riscul compromiterii economiei ţării", a mai spus Boc.

„Sunt profesori care au câştigat în instanţă şi au un anumit salariu, iar alţii care prestează aceeaşi muncă şi un nivel diferit de salarizare. Unii primesc, iar alţii - nu. Trebuie să găsim o soluţie unitară, care ar putea fi valabilă doar pentru 2011", a explicat pentru „Adevărul" şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, la finalul şedinţei coaliţiei.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite