Boc îi asigură pe elevi că "va apărea şi soarele" şi îi îndeamnă să nu se piardă "în tot ce oferă televiziunea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc i-a îndemnat pe elevi, cu ocazia începerii anului şcolar, să citească şi cărţi şi să nu se piardă în programele de televiziune, asigurându-i că "va apărea şi soarele" după un an şcolar 2009-2010 în care nu a fost uşor pentru nimeni, potrivit Mediafax.

În mesajul transmis elevilor, primul ministru aminteşte că, în calitate de părinte, este permanent preocupat de educaţia copiilor săi. Emil Boc a amintit şi de Legea Educaţiei, act normativ prin care se doreşte reformarea sistemul de învăţământ din România.

"Viitorul an şcolar este unul cheie pentru ceea ce înseamnă învăţământul românesc. În 2009-2010 nu a fost uşor pentru nimeni, dar după ploaie apare soarele de fiecare dată. Am văzut deja că bacalaureatul a devenit un examen cu adevărat reprezentativ. Au lipsit scandalurile legate de subiectele aflate înainte de vreme, metodele de fraudare a examenului au fost drastic reduse, iar cei care au încălcat regulile, elevi sau profesori, au plătit", spune Boc, potrivit Mediafax.

Şeful Executivului a adăugat că 90,5% dintre copii vor învăţa în şcoli autorizate din punct de vedere sanitar, iar numărul de profesori care nu ştiu la 1 septembrie unde vor preda a scăzut de la 10%, în anii trecuţi, la 0,5% din total.

"Dragi copii, trebuie să ştiţi că indiferent cât de mult vă sprijină părinţii voştri, vine o vreme în care locul de muncă pe care îl veţi avea, salariul pe care îl veţi primi, locul vostru în societate, va depinde de ceea ce ştiţi să faceţi, de cunoştinţele pe care le-aţi acumulat în timpul şcolii, de abilităţile pe care le-aţi dezvoltat. De aceea vă îndemn cu toată afecţiunea să nu vă pierdeţi în tot ce vă oferă televiziunea, pentru că adevărata educaţie se clădeşte în timp, citind carte după carte şi nu urmărind serial după serial. Ca om care deţine temporar o funcţie înaltă în stat, vă spun că important este să aveţi o educaţie solidă, care să vă dea libertatea să alegeţi ceea ce vreţi să faceţi în viaţă", spune Boc. Acesta a adăugat, în final, că educaţia face diferenţa între performanţă şi mediocritate.

Un mesaj şi pentru dascăli

Emil Boc le-a transmis profesorilor, cărora le-a scăzut cu 25% salariul, că şcoala trebuie să sprijine copiii să îşi dezvolte abilităţi de viaţă şi să îşi consolideze competenţe fundamentale, nu să ofere, "ca odinioară", doar informaţie ştiinţifică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite