VIDEO Boc despre huiduielile primite de 1 Decembrie: Democraţia în România este consacrată de 20 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a catalogat faptul că a fost huiduit la ceremonia de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf drept o "expresie a democraţiei", care este consacrată în România de 20 ani. El a explicat că a fost desemnat să fie prezent la paradă de către "structurile abilitate".

Şeful Executivului a fost huiduit la plecarea de la parada de 1 Decembrie, desfăşurată în zona Arcului de Triumf. Emil Boc a asistat timp de o oră la parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale. El a fost salutat de garda de onoare, transmite Mediafax.

Întrebat de ce a prezentat el onorul militar şi nu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, dar şi cum vede faptul că a fost huiduit la paradă, premierul a precizat: "Democraţia în România este consacrată de 20 de ani, iar în privinţa reprezentării la paradă, eu am fost desemnat de structurile abilitate".

"Ştiam de ieri că o sa primimesc onorurile. Preşedintele m-a desemnat", a spus Emil Boc. "Protocolul este cel care a stabilit şi dumneavoastă aţi văzut ce s-a întâmplat", a adăugat premierul ca răspuns la întrebările adresate de jurnalişti.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au anunţat că SPP-ul au decis cine primeşte onorul dat de militari. Pe de altă parte SPP a comunicat că nu ei hotărăsc în această privinţă, ci doar asigura paza demnitarilor prezenţi la paradă.

Miercea Geoană cere o anchetă în acest caz deoarece consideră că el, ca preşedinte al Senatului, ar fi trebuit să primească onorul militarilor, în lipsa şefului statului.

În mesajul pe care l-a transmis românilor de 1 Decembrie, Emil Boc a făcut apel la unitate şi la mândria naţională deoarece poporul a reuşit de-a lungul vremurilor să reziste tuturor imperiilor. imperiilor.

"Am rezistat de-a lungul vremurilor pentru că am fost uniţi şi acesta este cel mai important mesaj pe care îl dă ziua de 1 Decembrie: numai uniţi putem reuşi, numai uniţi suntem puternici. Aşa cum spune un cântec istoric, românii în veci vor fi fraţi", a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu nu a participat la manifestile consacrate zilei naţionale. El se află la summitul OSCE, de la Astana.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite