Boc a primit de la Oprea cea mai înaltă distincţie a Armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierului Emil Boc a primit de la ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, cea mai înaltă distincţie Armata Română o poate da, "Onoarea Armatei României". Distincţia i-a fost înmânată premierului în cadrul festivităţii pentru sărbătorirea Zilei Armatei Române, desfăşurată la Cercul Militar Naţional.

Într-un mesajul trasmis militarilor de ziua lor, Emil Boc a precizat că, "indiferent de condiţiile sociale, de contextul politic sau economic", Armata a dovedit că şi-a înţeles misiunea de a apăra "fără echivoc valorile fundamentale ale poporului român" şi de a consolida prestigiul internaţional al României.

Mai citeşte şi:

„Mulţumiţi“ de „onoarea“ pe care le-o face Boc, militarii în rezervă declanşează mâine operaţiunea „Valeriu Carp“

"Indiferent de condiţiile sociale, de contextul politic sau economic, Armata a dovedit că şi-a înţeles misiunea de a apăra fără echivoc valorile fundamentale ale poporului român şi de a consolida prestigiul internaţional al României. Armata rămâne unul dintre cei mai buni garanţi şi apărători ai reperelor morale şi sociale, un factor de echilibru pentru societatea românească şi un veritabil ambasador al României în lume", a afirmat şeful Executivului, în mesajul său.

"Astăzi, la fel ca în urmă cu 66 de ani, militarul român este la fel de responsabil, demn şi devotat poporului şi patriei. Prin efortul de pregătire, zi de zi, în unităţi, comandamente, poligoane de instrucţie, militarii români au dovedit, de-a lungul anilor, pe câmpul de luptă sau în misiunile din teatrele de operaţii externe, devotament şi un curaj deosebit atunci când au apărat cauza naţiunii române. De victorii ne-am bucurat cu toţii, greul luptei, însă, pentru victorie, ei l-au dus", a transmis Emil Boc.

În mesajul său, premierul şi-a exprimat respectul şi aprecierea faţă de modul în care militarii români au îndeplinit misiunile, atât în cadrul operaţiilor conduse de NATO şi UE în Balcanii de Vest, în Afganistan şi în Irak, cât şi în cadrul misiunilor de monitorizare şi observare ale ONU şi OSCE.

El a subliniat că Ziua Armatei este un prilej şi pentru a evoca memoria militarilor care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii şi pentru a le aduce un omagiu. Ziua Armatei Române se sărbătoreşte în fiecare an la data de 25 octombrie.

Vezi aici listă de distincţiilor militare din armata României

Emblema de Onoare a Armatei României este conferită de ministrul apărării pentru fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României: personalului militar şi civil, structurilor Armatei României, rezerviştilor, veteranilor de război, precum şi altor persoane fizice şi juridice române; militarilor străini, structurilor militare, precum şi altor persoane fizice şi juridice din străinătate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite