Boc ameninţă: "Voi fi cu ochii pe ministrul de Finanţe şi şeful ANAF, dacă nu văd rezultate, pleacă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boc i-a ameninţat pe ministrul de Finanţe şi pe preşedintele ANAF că vor pleca în cazul în care nu se implică eficient în combaterea evaziunii fiscale. De asemenea, prim-ministrul a susţinut că va verifica personal situaţia în fiecare lună.

"Am cerut ministrului Finanţelor şi şefului ANAF explicit, ca atribuţii de bază, combaterea evaziunii fiscale şi gestionarea fondurilor UE. Voi fi cu ochii pe ei în fiecare lună, pentru că am modificat legislaţia tocmai pentru a asigura instrumente suplimentare în combaterea evaziunii fiscale. Dacă nu voi vedea rezultate, vor pleca", a spus Boc.

El a răspuns astfel la cererea jurnaliştilor de a comenta declaraţiile preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) privind corupţia din Garda Financiară, informează Mediafax.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, miercuri, că mulţi dintre angajaţii Gărzii Financiare vor fi disponibilizaţi pentru că "iau şpagă", concedierile făcând parte dintr-un program mai amplu de restructurare a instituţiei discutat împreună cu experţii FMI.

"Personal, nu sunt mulţumit de calitatea morală a multora dintre angajaţii Gărzii Financiare şi, cu ocazia acestor restructurări, vreau să trag un semnal foarte serios tuturor că vor urma disponibilizări semnificative în Garda Financiară", a spus Blejnar, după o întâlnire cu o echipă de asistenţă tehnică din partea FMI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite