Boc vrea un audit internaţional pentru a şti care sunt investiţiile in infrastructură care trebuie finalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc, prim-ministru
Emil Boc, prim-ministru

Premierul Emil Boc a declarat în cea de-a doua zi de dezbateri pe marginea proiectului de buget că sunt începute investiţii de 40 de miliarde de euro şi că doreşte un audit internaţional pentru a stabili care sunt proiectele prioritare.

"În România sunt investiţii deschise în valoare de 40 de miliarde de euro. Ne-ar trebui un buget doar ca să acoperim ceea ce s-a deschis în decursul timpului", a declarat Boc, în cadrul dezbaterilor de la Parlament.

Declaraţia primului ministru a fost făcută în contextul în care parlamentarii discutau pe marginea unui amendament care propunea ca alocarea resurselor bugetare pentru lucrările de infrastructură să fie facută în următoarea ordine: achitarea facturilor restante, asigurarea cofinanţării proiectelor cu finanţare nerambursabilă din fonduri europene, asigurarea fondurilor pentru continuarea lucrărilor de investiţii începute şi pentru investiţii noi.

Amendamentul, popus de opoziţie, are avizul comisiilor de buget-finanţe din Parlament.

Şeful executivului nu s-a pronunţat împotriva acestui amendament, însă, a precizat că nu poate fi pus în aplicare până nu stabilim exact acre sunt investiţiile în infrastructură care trebuie continuate.

"2010 trebuie să fie un an în care să putem decide prin audit ce investiţii deschise merg la finalizare", a precizat Boc.

Pentru a stabili acest lucru trebuie luate în vedere mai multe criterii: importanţa pentru comunitate, gradul de realizare, precum şi eliminarea resipirii banului public.

"Din acest considerente, amendamentul analizat doar izolat nu rezolva fondul problemei. Sa stabilim ce trebuie finalizat in limita resurselor financiare", a explicat Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite