Boc a redus cu 20% posturile din cabinetele demnitarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc a redus cu 20% posturile din cabinetele demnitarilor
Boc a redus cu 20% posturile din cabinetele demnitarilor

Premierul Emil Boc a anunţat că Executivul a decis astăzi reducerea cu 20% a posturilor din cabinetele demnitarilor. El a avertizat că ministrii care nu fac aceste schimbări până la 1 august, "pleacă acasă".

Mai citeşte şi:
Primele de vacanţă, amânate până la sfârşitul anului

La nivel naţional, este vorba despre 417 posturi ce vor fi desfinţate.  "Sunt convins că se poate lucra cu 20% mai puţin personal", a ţinut să sublinieze premierul.

Emil Boc a explicat că "este o decizie de solidaritate cu ceea ce se întâmplă în economie".  El a anunţat că, prin desfiinţarea sau comasarea agenţiilor guvernamentale, numărul acestora va fi redus la jumătate.

Potrivit premierului Emil Boc, restructurarea agenţiilor guvernamentale se va face prin desfiinţarea şi comasarea acestora în proporţie de 50%, în afara celor care au corespondent la nivelul Uniunii Europene (UE). „Nu sunt vizate acele agenţii care sunt în acord cu reglementările europene şi care au reprezentativitate la nivelul UE”, a declarat Boc la finalul şedinţei de Guvern.

Actul normativ care să reglementeze decizia politică de miercuri va fi gata peste două săptămâni. „Avem două săptămâni de pregătire a unei Hotărâri de Guvern sau a unui proiect de lege care să reglementeze această decizie politică”, a spus premierul.

Oficialul nu a numit agenţiile ce ar urma să fie comasate sau desfiinţate, pentru a nu crea panică în rândul angajaţilor acestor instituţii. „Nu comunicăm agenţiile pentru a nu induce un climat de instabilitate în opinia publică”, a precizat Boc.

Reamintim că premierul a hotărât, la începutul acestui an, reducerea numărului de angajaţi din aparatul de lucru al Primului-Ministru, decizie pusă în practică prin desfiinţarea Cancelariei Primului-Ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite