Boc i-a cerut lui Băsescu amânarea remanierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să amâne o posibilă remaniere pe motiv că venirea unor noi miniştrii ar încetini în acest moment reformele.

Potrivit unor surse guvernamentale, în urmă cu câteva zile, premierul Emil Boc i-ar fi transmis şefului statului că va încerca să rezolve problemele apărute în interiorul Executivului pentru a evita o remaniere guvernamentală în acest moment.

"Abia am ajuns la o înţelegere cu toţi miniştrii pe pachetul de măsuri şi abia i-am adus pe aceeaşi linie", i-ar fi spus Boc lui Băsescu. Mai mult, testul pe care membrii Guvernului trebuie să-l treacă pentru a scăpa de remaniere este cel al reorganizării ministerelor, lucru cerut în mai multe rânduri şi de şeful statului.

Premierul Emil Boc le-a dat meircuri miniştrilor un termen de o săptămână pentru a prezenta un plan de reorganizare a ministerelor, care să includă o reducere a personalului şi a cheltuielilor publice.

Şi consilierul personal al premierului, Andreea Vass este de părere că remanierea guvernamentală n-ar trebui să fie o temă de actualitate în acest context. "Totuşi, dacă se va vrea o remaniere, acest lucru se va decide rapid şi se va face la fel de rapid", a spus Vass.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite