Boc, arbitru între PD şi PLD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc trebuie să modereze conflictul dintre oamenii lui Stolojan şi vechii democraţi Liderii care provin din fostul PLD vor ca PD-iştii cu rezultate slabe în alegeri să plătească cu

Emil Boc trebuie să modereze conflictul dintre oamenii lui Stolojan şi vechii democraţi

Liderii care provin din fostul PLD vor ca PD-iştii cu rezultate slabe în alegeri să plătească cu capul scorul obţinut. Vechea gardă democrată nu se lasă.

În Biroul Permanent, tensiunile au răbufnit, pe fondul competiţiei dintre liderii proveniţi din PD şi PLD.

Pe valul dezamăgirii, având în vedere că democrat-liberalii se aşteptau la o victorie netă asupra PSD, liderii filialelor campioane din PDL, ca de exemplu primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, sau preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Aurelian Popescu, au cerut ca învinşii să plătească.

"Să cadă capete", după cum spune vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, care a pierdut la CJ Buzău.

Foştii PLD-işti simt miros de sânge

Cele câteva voci sunt susţinute însă tacit de lideri care provin din fostul PLD şi care văd acum o oportunitate de a-şi întări poziţia în partid. Liderii PDL nu au hotărât luni nimic în privinţa sancţiunilor, dar taberele şi-au aliniat deja poziţiile.

Moderat, vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde, şef la CJ Caraş Severin, consideră că "nu pot fi date sentinţe generale" pentru filialele sau liderii cu rezultate neperformante, ci trebuie făcute analize de la caz la caz. Spre diferenţă de el, Cătălin Flutur, preşedintele CJ Botoşani, spune că preşedinţii de organizaţii fără rezultate bune trebuie să renunţe la funcţie. "Să facă un pas înapoi", spune el. Flutur provine din fostul PLD, iar Frunzăverde din PD.

Vechea gardă nu se predă

Emil Boc, preşedintele PDL, care şi-a reconfirmat poziţia în partid după ce, la Cluj, PDL a luat şi Primăria şi Consiliul Judeţean, refuză să discute deocamdată despre sancţiuni.

"Valeriu Stoica nici nu poate să-mi treacă prin faţă", spune el, amintind că a luat 100.000 de voturi la Dolj. Vicepreşedintele PDL Cezar Preda nici nu va fi prezent lunea viitoare la Biroul Permanent PDL.

"Acum este momentul ca partidul să demonstreze că este unit şi că nu se maltratează singur", spune el. Preda crede că responsabilitatea perioadei postelectoarele îi revine lui Boc. "Nu înţeleg reacţia celor care au strigat "Sânge!". Nu sunt decât nişte carierişti.

Un om responsabil nu se manifestă ca Mircea Hava sau Popescu, de la Dâmboviţa. Voi rămâne membru PDL, indiferent ce spun unii sau alţii, care vin vremelnic în partid". Deciziile finale vor fi luate la Colegiul Director PDL de la sfârşitul săptămânii viitoare.

Nu înţeleg reacţia celor care au strigat <>
Cezar Preda, vicepreşedinte PDL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite