Absorbţia fondurilor europene, analizată în fiecare şedinţă de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a decis ca nivelul absorbţiei fondurilor de coeziune şi problemele care apar la acest capitol să fie discutate în fiecare ședinţă de Guvern. Totodată, ministrului Leonard Orban îi revine sarcina de a pregăti informări săptămânale.

"În fiecare şedinţă de Guvern vom avea obligatoriu pe ordinea de zi stadiul absorbţiei fondurilor europene şi o prezentare punctuală a ministrului Afacerilor Europene cu privire la problemele la zi şi deciziile care trebuie luate de Executiv pe această temă", a declarat Boc, la începutul şedinţei de Guvern.


Pe de altă parte, premierul a cerut ca fiecare proiect major de investiţii să fie adus în atenţia Guvernului pentru ca procedurile de avizare să nu întârzie nejustificat. "Orice investiție peste un milion de euro vreau să fie discutată şi analizată foarte pe scurt în Guvern, pentru a grăbi procedurile de avizare pentru realizarea unei asemenea investiţii, deoarece am observat că, dacă lăsăm mecanismul birocratic să-şi facă de cap, investitorii îşi iau intenţiile şi banii şi pleacă acasă", a spus Emil Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite