Boc: Proiectul privind reducerea TVA la produsele alimentare de bază nu are acoperire bugetară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat astăzi, după întâlnirea cu deputaţii PDL, că proiectul privind reducerea TVA la 5% la produsele alimentare de bază nu are acoperire bugetară. El a subliniat că toţi specialiştii pe care Guvernul i-a consultat  au spus că aplicarea acestei măsuri nu va produce automat şi scăderea preţurilor la alimente.

Emil Boc a explicat faptul că PDL a discutat deja despre un set de măsuri care să asigure piaţa alimentară din România, "pornind de la depozitele agricole, de la cadastru teritoriului, la sprijinirea întreprinzătorilor agricoli", transmite Mediafax.

Mai citeşte şi:

Miniştrii Agriculturii şi de Interne trebuie să prezinte o strategie privind intabularea şi cadastrarea terenurilor agricole

Ponta: TVA de 5% pentru alimentele de bază, o măsură de combatere reală a evaziunii fiscale

"Proiectul privind reducerea TVA va veni la Camera Deputaţilor şi, din nefericire, nu are acoperire bugetară. Toţi specialiştii consultaţi au spus că nu conduce la scăderea preţurilor, aşa cum am dori în perspectivă, să scadă preţul la alimentele de bază", a spus Emil Boc.

"Deci măsuri concrete, nu soluţii care nu duc la scăderea preţurilor. Experţii economici consultaţi ne-au spus că scăderea TVA la produsele alimentare de bază nu va însemna că vor scădea imediat preţurile al alimente", a subliniat premierul.

Reamintim că cererea de reexaminare formulată de preşedintele de Traian Băsescu în privinţa legii de reducere a TVA la 5% la alimentele de bază a fost respinsă, miercuri, de Senat. Astfel, se păstrează textul legislativ iniţial.

Proiectul legii a fost propus de opoziţie, dar dintr-o eroare de comunicare parlamentarii de la putere au acordat un vot favorabil şi a fost adoptat în 19 octombrie anul trecut. Actul normativ a fost trimis preşedintelui spre promulgare, dar şeful statului a cerut reexaminarea legii care prevede în principal reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite