Boc: "Ponta este primul procuror de drept neconstituţional din România"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc a afirmat că premierul Victor Ponta este "primul procuror de drept neconstituţional" din România, titlul fiindu-i decernat cu ocazia deciziei Curţii Constituţionale care a declarat neconstituţională ordonanţa de restituire de către primari a banilor primiţi de la fostul guvern.

"Primul ministru Victor Ponta este primul procuror de drept neconstituţional din România. Titlul i-a fost decernat cu ocazia deciziei Curţii Constituţionale prin care a fost declarată neconstituţională ordonanţa în urma căreia a luat banii primarilor. Încă o dată se demonstrează că acest Guvern este plin de amatorism şi de oameni care se pricep la copiat şi la xerox şi mai puţin la performanţă", a spus Emil Boc.

Curtea Constituţională a decis, joi, că este neconstituţional textul din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 15, din 8 mai 2012, referitor la sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi acordate unităţilor administrativ teritoriale, conform mediafax.

Curtea Constituţională (CC) a admis sesizarea Avocatului poporului referitoare la neconstituţionalitatea articolului V, alineatul 1, teza I, din OUG 15/2012 privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate şi al finanţelor publice - această ordonanţă fiind prima adoptată de către Guvernul Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite