Boc: "Pensiile de invaliditate vor fi verificate într-un interval de un an de zile, şi nu de trei ani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a anunţat cele 5 amendamente care au fost acceptate din peste 50 de propuneri. 

După şedinţa de luni dimineaţă, Emil Boc a ieşit cu declaraţii de presă, anunţând care sunt amendamentele acceptate în urma discuţiilor cu miniştrii.

Astfel, pe lângă cele patru amendamente pe legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, s-a aprobat şi un al cincilea amendament, pentru legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor. Aceasta din urmă vizează eliminarea privilegiilor şi a pensiilor speciale.

Executivul a decis că modul de acordare a pensiilor de invaliditate să fie verificat pe parcusrul a maxim un an, nu în trei ani.

Nu poţi să diminuezi cu 15% pensiile obişnuite şi să păstrezi pensiile de lux. De aceea am venit cu acest al doilea proiect de lege, la pachet cu primul. a declarat Boc.

Pensiile de invaliditate vor fi verificate într-un interval de un an de zile, şi nu de trei ani, aşa cum era stabilit în proiectul de lege iniţial. Acesta este singurul amendament acceptat. Cei care au intrat pe uşa din dos vor fi trimişi înapoi la muncă.

Bugetele invidiuale ale companiilor care nu au făcut restructurări vor fi reevaluate.

Toate măsurile vor intra însă aplicate "de la data intrării în vigoare a legilor", după finalizarea procedurii de angajare a răspunderii, nu începând cu drepturile aferente lunii iunie, cum era prevăzut iniţial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite