Boc: Există posibilitatea angajării răspunderii pe Legea Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul-ministru Emil Boc a admis astăzi că există posibilitatea ca Executivul să-şi asume răspunderea pe Legea Educaţiei Naţionale. El a precizat însă că o decizie finală se va lua în cadrul coaliţiei.

"Vreau să răspund foarte direct unei critici potrivit căreia nu ar fi posibilă angajarea răspunderii ( pe Legea Educaţiei - n. r.) în urma unei decizii anterioare a Curţii Constituţionale. Acea decizie a Curţii făcea referire la faptul că nu a existat o dezbatere pe marginea acestei legi şi în consecinţă era prea importantă ca să fie promovată prin angajarea răspunderii.

Acum această critică a dispărut datorită faptului că (...) partea de dezbatere e acoperită astfel încât formula angajării răspunderii din punctul meu de vedere nu ar mai avea nicio problemă, dar decizia aparţine coaliţiei, pentru că un asemenea proiect nu se poate adopta prin formula asumării dacă nu există susţinerea întregii coaliţii", a spus Emil Boc, la Palatul Parlamentului, după întânirea pe care a avut-o cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Şeful Executivului a particpat şi la şedinţa grupului parlamentar al PDL, transmite Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite