Boc: Coaliţia va decide forma finală a proiectului privind reorganizarea administrativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forma finală a proiectului privind reorganizarea administrativ-teritorială a ţării se va decide în coaliţie, a afirmat premierul Emil Boc, adăugând că propunerea PDL faţă de acest lucru porneşte de la comasarea judeţelor.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă că forma finală a acestui proiect şi modalitatea de promovare vor fi decise la nivelul coaliţiei.

Potrivit acestuia, viziunea PDL pentru reorganizarea administrativă a ţării nu vizează apariţia unei noi structuri administrative, aşa cum a propus USL, ci porneşte de la comasarea actualelor judeţe.

Emil Boc a prezentat şi avantajele proiectului PDL, între care: se poate realiza fără revizuirea Constituţiei, finalizează procesul de descentralizare a administraţiei publice, realizează o reală politică de dezvoltare regională, reduce substanţial costurile şi realizează debirocratizarea, destructurează reţelele clientelare constituite de-a lungul timpului, accelerează procesul de absorbţie a fondurilor europene.

Ioan Oltean a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că formula pe care actualii guvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorbţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă a acestora, potrivit Mediafax.

Întrebat care vor fi capitalele acestor opt judeţe, Oltean a răspuns că este vorba de Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.

Oltean a mai anunţat că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noii legi.

Vicepremierul Marko Bela a declarat, vineri, că a discutat cu premierul Emil Boc despre propunerea de reorganizare administrativă făcută publică de Ioan Oltean şi a aflat că "nu este vorba despre o poziţie a PDL", ci probabil de o propunere a lui Oltean.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite