Boc: Autorităţile locale vor fi împrumutate cu 360 milioane de euro pentru plata datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a anunţat astăzi că autorităţile locale vor fi împrumutate cu 360 milioane de euro pentru plata datoriilor pe care le au către furnizorii de bunuri şi servicii şi că Guvernul a decis reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii.

Premierul a subliniat că reprezentanţii ministerelor care reprezintă statul în companiile care au capital majoritar privat,  vor "dona în mod obligatoriu indemnizaţia pe care o primesc" în Fondul Solidaritatea.

Mai citeşte şi:

Finanţele împrumută primăriile la o dobândă de 6,25% pe an

"Cine nu respectă regula va fi demis imediat", a vertizat Emil Boc.

Premierul a explicat că destinaţia banilor pe care statul îi împurmută autorităţilor locale este plata datoriilor. "Termenul de ramburasare este de maximum 5 ani, iar dobânda împumutului este de 6,5%"

Şeful Executivului a precizat că prin Ordonanţa de Urgenţă emisă aseară, în sedinţa de Guvern, se vor elimina o bună parte din blocajele existente la nivel economic. Astfel autorităţile locale îşi vor putea achita datoriile pe care le au la agenţii economici, furnizori de bunuri şi servicii. La rândul lor, aceşti furnizori au datorii la stat, pe care nu le pot plăti tocmai pentru că nu au primit sumele pe care le aveau de încasat.

"Prin această decizie ieşim dintr-un cerc vicios. Se vor elimina blocajele existente în economie", a subliniat Emil Boc.

În privinţa reducerilor cheltuielilor la toate instituţiile şi autorităţile publice, Guvernul a decis prin Ordonanţă, o reducere de 20%. Este vorba despre cheltuielile care se fac cu bunuri şi servicii, dar exceţia o reprezintă cheltuielile medicale.

Premierul a precizat că "este un vid legislativ privind normativele care vizează  consumul de carburanţi". În consecinţă, până la sfârştitul anului au fost întroduse normative care prevăd o reducere cu 50% a consumului de carburanţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite